• 2

Da li je bezbedno putovati u Dubai usled rastućih tenzija u Persijskom zalivu?

Nakon što je Iran obećao osvetu za ubistvo Kasema Sulejmanija, ni turisti više nisu bezbrižni

  • 2

Zbog rastućih tenzija u Perijskom zalivu, mnogi turisti su bili u dilemi da li da otkazuju svoja putovanja ili da se upute na željenu destinaciju zbog bojazni od mogućih terorističkih napada u regionu, ali i targetiranja onih koji dolaze iz zapadnih zemalja.

Što se Srbije tiče, sve dok Ministarstvo spoljnih poslova ne bude objavilo da se putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate smatra rizičnim, u Dubai i Abu Dabi je još uvek sigurno ići.

Uostalom, trenutno se najsigurnijim zemljama u Persijskom zalivu smatraju Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman i Bahrein.

Perijski zaliv

foto: pixabay.com

Avio-kompanije uredno nastavljaju svoje poslovanje i putovanja preko Perijskog zaliva, a osim jedne kompanije koja je otkazala krstarenja, ostali prevoznici funkcionišu normalno.

- Naše operacije se nastavljaju normalno. Pratimo razvoj događaja u regionu i da li će biti eventualnih promena u regulacijama u avijaciji. Trenutno nema nikakvih promena - rekli su iz Etihada.

Što se krstarenja Persijskim zalivom tiče, kompanija P&O Cruises otkazala je sve zimske programe zbog bojazni od potencijalnih napada što je i razumljivo budući da se radi o britanskoj kompaniji.

kruzeri

foto: pixabay.com

Međutim, i pored toga u Persijskom zalivu se trenutno nalazi mnogo kruzera od MSC Bellissimma koji je u Abu Dabiju, Crystal Esprita u Dohi i još pet velikih kompanija u Dubaiju koje uglavnom saobraćaju do Singapura i Indije.

Šta je sa preletanjem iznad zaliva?

Perijski zaliv

foto: pixabay.com

Postoje ozbiljne zabrinutosti kada je avio-industrija u pitanju uzimajući u obzir da se čitav saobraćaj između Evrope i Azije odvija upravo iznad Persijskog zaliva, odnosno teritorije Iraka i Irana.

U slučaju da avio-kompanije odluče da preusmere letove to bi moglo da rezultaira dužim putovanjima, nemogućnošću spajanja letova i većim troškovima kerozina.

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

  • DARKO 100%

    To dali je bezbedno najbolje da pitate nase starlete one najbolje poznaju situaviju u Dubaiju i sire vise im je tamo kuca nego ovde

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima