• 0

Sobe već rezervisane, samo hotela nema: "Pronađite drugo mesto za zimovanje"

Čuveni hotel od leda prvi put za 16 godina neće biti podignut, jer nema dostupnog materijala

  • 0

Hotel od leda na jezeru Balea u sibinjskom okrugu u Rumuniji nažalost neće primati goste ove godine. Decembar 2019. je bio isuviše topao da bi se led zadržao, stoga nema materijala koji je potreban za njegovu izgradnju.

Ova turističa atrakcija već deceniju i po punila je svoje ledene sobe gostima iz čitavog sveta, a tako je trebalo da bude i ove godine. Gosti koji su već napravili rezervacije će morati da pronađu neko drugo mesto za zimovanje.

Ovaj ironičan obrt sudbine je još jedna posledica globalnog zagrevanja koje proživljavamo. Zime su sve toplije, čak i u jugoistočnoj i istočnoj Evropi.

Led koji se uvek do sada koristio za igradnju hotela izvlači se iz jezera Balea, a sam hotel je bivao smešten na nadmorskoj visini od 2.000 metara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

🎬Behind the scenes...📢 We will start from 1 December to build it!!! #cheers

A post shared by Hotel Of Ice Romania (@hoteloficero) on

Aleksander Unčešel, predstavnik hotela, dao je sledeće saopštenje:

- Ove godine nećemo biti u prilici da sagradimo ledeni hotel usled nedostatka leda. U utorak, 7. januara, zabeležena je temperatura od -17 °C i debljina snega od 166 cm, tako da, čak i da podignemo hotel, ne bi bio isplativ kao tokom proteklih par godina. Prošle godine je podignut pre Božića i bio je otvoren sve do uskršnjih praznika.

Kako bi izgradnja bila uspešna, radnici moraju motornom testerom da seku ogromne ledene kocke iz samog jezera Balea. Pošto je kraj godine bio topao, jezero se nije zaledilo na vreme da se hotel podigne.

- Veliki broj turista iz celog sveta su unapred rezervisali apartmane, ali će, bojim se, morati da sačekaju do sledeće godine, kada ćemo, bar se nadam, uspeti da podignemo hotel od leda, kao i ledenu crkvu i iglu, kao što smo radili prethodnih godina - kaže Unčešel.

N.I.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima