Zašto je maslac bolji izbor od margarina

Dve namirnice koje se svakodnevno nalaze u upotrebi mnogih domaćinstava svakako su maslac i margarin, a poslednjih nekoliko godina aktuelna je tema o uticaju koji obe imaju na naše zdravlje, pa je samim tim neophodno razjasniti koja od ove dve namirnice i zbog čega je bolja za naš organizam

Komentari

  • Čiča

    30. maj 2019 | 21:51

    Margarin je hidrogenizovano biljno ulje. U prevodu zejtin pomešan sa vodonikom. Osmišljen za industrijsku upotrebu kao mazivo. U 18 veku pre maziva od nafte korišten je margarin. Zbog izuzetne sličnosti sa maslacem počeo da se koristi za ishranu sirotinje. Inače veoma štetan i skoro neupotrbljiv. Stavite margarin na toplom mestu ako treba i 10 g neće se pokvariti. Promeniće samo boju. Nijedna bakterija GA ne razgrađuje. PA tako ni bakterija u želudcu ni crevima. Znači nejestiv. Rok upotrebe ima isključivo zbog zakona Koji propisuje Rok trajanja namirnica. Štetne masnoće koje uđu u krvotok ostaju u istom veoma dugo. I kancerogene su. U mnogim zemljama zabranjen za ljudsku upotrebu. Znači OTROV.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA