≫ 

U Beogradu raste zastrašujuća biljka: "Zbog gigantskog svinjskog korova, koža je kao opečena"

 ≫ 

EKSKLUZIVNO: Ako ubijemo ambroziju, stvorićemo još veći problem. Vojvodina je najugroženija - kaže za Telegraf.rs naučnica Dragana Marisavljević

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Analitičar amater

    22. septembar 2019 | 19:49

    A kako bi bili da stručnjaci edukuju dobrovoljce tj. da se formiraju dobrovoljne grupe u svim gradovima gde postoji ambrozija koji bi mehanički uništavali ovu štetočinu.Država treba da donese zakon i zaduži lokalnu samoupravu da se organizuje po ovom pitanju.Mnogi se sprdaju sa nekadašnjim radnim akcijama i civilnom zaštitom ali je to neophodan vid organizovanja za ovakve i slične situacije.Zamislite hiljade mladih i sposobnih ljudi koji bi pre cvetanja,recimo u maju mesecu, čupala tu nevolju iz zemlje i sa ostalim henijskim sredstvima trajno uništavala.Treba se organizovati i biti uporan pa bi se bar znatno proredila.Šta vredi što stručnjaci izlože svoja znanja kada se u praksi ništa ne dešava.Neće valjda neko iz Engleske ili sa Novog Zelanda da dođe da uništava amboziju već je to naša obaveza samo toga treba biti svestan ali je to izgleda kod nas teško.

  • Zagor

    22. septembar 2019 | 19:34

    Ambrozija bi mozda i bila unistena kad bi se angazovali svi ovi silni Dzabalebarosi iz parova i zadruge i fudbaleri bi mogli slobodno da im se pridruze..

  • Ena

    22. septembar 2019 | 12:46

    Zasto se nesto ne preduzme po pitanju unistavanja korova samim tim i spasa naroda od gusenja i ostalih komplikacija.Postoji mnogo macina na koji se to moze spreciti.U danasnje vreme komunalno ima razne masine samo sto kad kose kose oko puta za jedan noz od kosacice a ostalo neznam kome ostavljaju.Na Batajnickom drumu su plantaze ambrozije a vrlo dobro se zna ko su vlasnici.Zasto se ne kazne za uzgoj ambrozije ??Kad se kazni dva tri vlasnika peti nece cekati inspekciju vec ce pokositi na vreme.Kod nas jos uvek sve i svasta se tolerise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA