"Nemam dovoljno mleka, ne mogu da dojim bebu": Ne, to nije tačno, a evo i zašto

U susret nedelji dojenja pravo je vreme da se podsetimo koliko je ova prirodna radnja važna za odrastanje beba, ali i za zdravlje majki

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika mila
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ana

    03. oktobar 2020 | 22:09

    Ja sam moju bebu rodila 7 dan ranije i prava mi beba.. u porodilistu bila sam 4 dana sa bebom dok naucim da dojim bebu .. al od toga nista moj sin bio je mali i nije hteo bas da sisa .pa u ta 4 dana na pumpi doslo malo to sto je bilo bitno za novorođenče. Ja vise nisam mogla tamo doktori malo cudni bebi dali mleko na casici i jos zadnji dan dosla jedna i kaze beba izgubila 8%fali jo 2%. Kad sam je cula ja sva takva ne mocna posle porodjaja doslo mi da je udarim snecim ..I pitam zeno ti dajes bebi na casicu mleko i to koliko? Jadan moj sin jos nsu hteli da nas puste kuci. Ja rekla pakuj sve idemo svojoj kuci i dam mu na flasicu i na grudi .. I tako uradila al moj sin ipak nije hteo da sisa zaspao svakih 2 minuta i jedva ga budila i nocu ..ja nisam mogla da jedem nervozna plakala sta da radim.muz kaze probaj na grudi i jesam 2 nedelja al mleka nije blo dovoljno jel plakao i nije zaspao i babica rekla mi da mu dam na flasici i grudi ako hoce .. ja pumpala to sto sam imala da mu dam bilo ok al izgubila sam I to sto sam imala ...tako da nije lako dojiti i jos spavati samo 30minuta pa buditi se pumpati mleko pa dati bebi .. sada moj sin jede na flasici

  • Tanja

    30. septembar 2019 | 08:19

    Problem je i u lekaaruma i patronaznim sestrama, cim vide da beba place, ili pelena nije dovoljno mokra savetuju uzmi dohranu , beba crce gladna, tako je meni patronazna cim udje u kucu vice daj dohranu beba ti je gladna, nijednom da kaze daj da sisa i sta ocekivati od majke. Ja sam se borila ali odem kod dr kaze beba je slabo mapredivala samo 650 obavezno vestak. Sta reci?

  • mila

    26. septembar 2019 | 21:37

    Ja bih rekla svima mamama koje nisu HTELE da doje svoju decu, ne znaju sta su propustile. Posle dva carska reza, ja sam svoje dojila odmah drugog dana. Podsticala sam mleko masinicom za izmlazavanje i trazila da mi se beba donosi i nocu, a ne da se hrani na flasicu... a za prvo dete koje je moralo da bude na neonatologiji, prva dva dana nosilo se moje mleko, a posle sam onako kljakava isla da je dojim i mazim na tri sata. Sve se moze kad se hoce... onaj osecaj kad beba sisa, najlepsi na svetu... zato mame koje mozete, ne izigravajte budale, dojite svoju decu i uzivajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA