Rak pluća se u 85 odsto slučajeva otkrije kada je uznapredovao: Mora mnogo ranije, a evo i kako

- Broj pacijenata sa kancerom pluća dupliran je u poslednjih 25 godina - kaže za Telegraf.rs interventni pulmolog Acibadem Bel Medica dr Vukoica Karličić

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mina J. Džakula

    11. april 2022 | 21:40

    Poštovanje izvanrednom čoveku, humanisti, dijagnostičaru, lekaru, iscelitelju. Pacijentkinja sam Dr:Vukojice Karličića od Maja meseca 2009.godine.Ako kažem da mi je svojim trudom, znanjem, po žrtvovanjem i razumevanjem učinio život podnošljivim, verujte ne preterujem. Od rođenja, patila sam od koprivnjače, da bih u 11 - godini dobila Astma bronhijale, Complikata. Došao je duvan, upale pluća,rizično, radno mesto(staklena prašina, olovo), fibroza pluća, i Bulimiski enfizem. Kad sam došla do Dr:Karličića ja sam jedva hodala, koliko sam se gušila. Prvi susret sa Doktorom Karličićem nikad neću da zaboravim. I prijem.To je nešto što ja doživela nisam, do tad, u višedeceniskom lečenju! Malo je takvih ljudi i lekara, veruj te mi. Svima koji imaju probleme sa plućima i kojima sam preporučila odlazak kod Dr:Karličića, zahvali li su mi. Oduševljeno! Moji roditelji su bili požrtvovani i revnosni u traganju za mojim izlečenjem. Zaječarka sam i Dr:Strašimir - Straško me je naučio da živim sa bolešću i da je sama kontrolišem, kao srednjoškolku. U kasnijem periodu na odeljenju za plućne bolesti zahvalna sam SVIMA! Od bolničara, sestara, tehničara i lekara. Ali sve moje krize i padove ispratio je Pri. spec. Dr:Milan Tomić. Sledećeg meseca biće 58 godine od kako su se usložili moji zdravstveni problemi sa plućima. Sem dvojice lekara iz Zaječarka, Dr:Karličić, njegova stručnost i po žrtvovanje, ne odvoji i su deo moga bitisanja. Zahvaljujem Doktoru Karličiću i porodicama preminulih lekara iz Zaječarka koji su u moje dalje bitisanja ugradili naj bolji deo sebe kao stručnjaci i časni ljudi. Malo je takvih! Veruj te mi !!!

  • Mila

    11. april 2022 | 11:33

    Sve je to tacno,jedino preventiva o konoj se prica,drzava treba staviti u obavezu da se kontrolusu boleszi pi konoj smo vodeci na listi a ne smo da peicaju..

  • Rak-ić

    28. april 2021 | 14:04

    Poštovanje svima, Doktor Karličić je pulmolog koji me je vodio kroz saznanje da sam oboleo.Rak je bio ogroman,(9cm) ,maligni,bez udaljenih metastaza.Od saznanja do operacije je proslo 2 nedelje.A od tada 2 godine,i jos uvek sam u prilici da Vam pisem jer sam ziv.Beskrajno mu hvala zbog toga.Doktori imaju moje puno poverenje.A Vi,kako zelite.Srdacan pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA