Komentari

  • naučnik

    1. jun 2021 | 15:38

    Iskreno ovaj virus je jeziv. Mi smo se čuvali godinu i po, revakcinisali u februaru ali u maju pozitivni i supruga i beba i ja. Njih dvoje blaži simptomi, ja na kraju sa obostranom upalom, crp 98 primljen u Zvezdaru, bilo mi sve gore, uključen kiseonik,prebačen u Batajnicu na 18l,dan kasnije na 30l,zatim hitno prebačen u intenzivnu i priključen na hiflow aparat na maksimalan protok, saturacija 90, nakon 2 dana počelo da se poboljšava stanje, snimak pluća bolji, nakon još 2 dana prebačen na poluintenzivnu i nakon 5 dana otpušten kući. Traume nosim iz bolnice, mnogi lekari neiskusni, niko ti nista ne prica, psihički sam loše,pijem terapiju,i suplemente sve, plašim se, hodam pomalo po kući,2 puta izašao iz kuće na 200m daleko a već sam 2 nedelje kući. Oporavak ide sporo, psiha mnogo trpi,imam nesanice, nos mi je uništen od aparata dosta, puls često ubrzan, gledam tačku odsutan često, pokušavam da se podižem, supruga pomaže,al nemam predstavu kako će biti. Snage i imam relativno, tj bolje se osećam nego što sam mislio i više hodam,al se plaši čovek za pluća, srce, psihu i ko zna sta jos,za to se čekaju kontrole a okolo slušaš samo o posledicama, d dimeru, postraumatskom, depresiji... Nije lako, pretesko je, trudim se da svaki dan budem za nijansu aktivniji al bolest je takva da nije da ide sve nabolje, nego jedan dan budeš super, drugi dan gore, jedan dan misliš mogao bi da trčiš onda za pola sata legnes i dremas 2-3 sata.Uveče onda flesevi iz bolnice krenu,suze, nesanica...

    • 1. jun 2021 | 17:36

      Izvini

      @naučnik

      A ko te je terao da primis vakcinu?Umesto da si radio na jacanju imuniteta ti si potrcao da primis ko zna sta u sebe.Slozicu se da je virus jeziv , vodi racuna mojoj koleginici ostetio mozak i digla ruku na sebe.Nisam primila vakcinu prelezala sam to biolosko trovanje.Nek ti je sa srecom i obavezno za tvoje dobro kod psihoterapeuta.Nije sramota pomoci sebi.

    • 1. jun 2021 | 20:34

      naučnik

      @naučnik

      Naravno da me niko nije terao, i primio bih vakcinu opet svakako. Prosto sam na strani nauke, antivaksere ne razumem ali svako ima pravo izbora. Na kraju krajeva svaka je vakcina imala otpor masa kroz istoriju pa su danas mnoge bolesti iskorenjenje zahvaljujući njima. Ja na jačanju imuniteta jesam radio, i prirodno i suplementacijom, jedino sto je zbog okolnosti kretanja bilo manje a i stres je bio visok dugo, to je ako bih tražio razumno objašnjenje. U bolnici sam se nagledao svega, ja jesam loše prošao, razočaran jesam u kinesku vakcinu, opet bih primio neku drugu naravno, ali broj nevakcinisanih koji su prošli gore je velik. Pritom ja imam 36 godina i nemam hroničnih bolesti a prošao sam dosta traumaticno i teško, a svakako da cu konsultovati i psihijatra i psihoterapeuta, kao i kardiologa i pulmologa. Na žalost ovaj virus ostavlja posledice na sve i svašta i to ga čini gorim od običnog gripa ili prehlade sa kojima ga neki neumesno porede. Daleko je ovo od gripa, ljudi prozivljavaju agoniju, atrofiraju im mišići, u sobi smo sa terapeutima svi učili da hodamo, svako se žali na nešto drugo, psiha je skroz posebna priča, mislim da nema osobe u bolnici koja ne prodje kroz krizu.

    • 2. jun 2021 | 06:38

      Kata

      @naučnik

      Ne razumem kakve to veze sa vakcinom ima. Antivakseri elementarno nepismeni, ali su za vakcine vrsni imunolozi. Ja sam dobila koronu u avgustu 2020. godine, dakle u vreme kad vakcine nije bilo. Brain fog imam i dalje (ponekad ne mogu da se setim neke reči), tahikardiju i aritmiju držim pod kontrolom lekovima. Revakcinisana Fajzerom u aprilu 2021, nikakva nezeljena dejstva nemam, antitela posle vakcine oko 25000. Verujte nauci, ne sarlatanima sa drustvenih mreza i čuvajte se i budite odgovorni.

  • Ja

    1. jun 2021 | 12:39

    Ko ne vjeruje, nek provjeri. Zarazio se prije tri mjeseca, 10 dana u bolnici, kiseonik 5-dana. Danas bole zglobovi i mišići, brzo se umorim, srce često lupa, malaksalost. Nek mi objasne pametnjakovići zbog čega je to.

    • 1. jun 2021 | 13:13

      Radoznala

      @Ja

      Otiče li vam šta?

    • 1. jun 2021 | 14:20

      Ovde

      @Ja

      Jedva cekaju da te lincuju ne razumem to.I ja imam iste siptome.Trebace nam vremena da se organizam oporavi .

  • Mirjana

    1. jun 2021 | 11:32

    Ja koliko znam nisam imala kovid, ali sam pre oko tri meseca primetila da mi poneka hrana smrdi, čak i voda. Npr.meso, hleb, paprika, mlečni proizvodi. Odvratno. Možda nema veze sa koronom. Jedino da proverim antitela.

    • 1. jun 2021 | 14:05

      BOJAN D

      @Mirjana

      To je OK, jer je u pitanju početak trudnoće.

  • Jasna

    1. jun 2021 | 11:19

    Moje dete je dva puta bilo u bolnici zbog kovida. Prvi put zbog upale pluca, a nakon cetiri meseca zbog postkovid sindroma tj. dugog kovida. Proslo je 5 meseci ali jos uvek ima temperaturu preko 37, bolove u zglobovima, opadanje kose, tahikardiju, zamaranje. Čuvajte se i deca mogu opasno da nadrljaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA