Ivanov sin Pavle ima poremećaj iz spektra autizma: "Ljubav pobeđuje tamo gde medicina ne može"

– Roditeljima čija deca imaju autizam nije potrebno sažaljenje, znače nam iskrena podrška i topla reč – kaže za Telegraf.rs Ivan Maričić iz Udruženja „Autizam Kraljevo“

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Tamara

    09. jul 2023 | 08:13

    Nemojte napadati ljude koji dijele svoja sopstvena iskustva samo zato sto su ta iskustva teska ili ruzna! Znam da je to mnogima bolno i da onda tudja iskustva previse licno shvataju umjesto da uce iz njih. Svaka cast Maricicima,pogotovo ocu koji nije, kao 90 posto oceva u toj situaciji,samo "digao sidro"! Autizam je postao posast,cini mi se nikad vise djece sa nekim njegovim oblikom! A koliko je trnovit i skup put kojim idu roditelji,znaju samo oni i njima najblizi! Podizanje svijesti o ovom problemu treba da bude uloga svih koji su posredno ili neposredno upoznati s njim,a ne prepucavanje o tome je li neko nesto lose rekao ili mislio! Tako ce se forsirati drzava da obrati paznju i uradi ono sto treba a sto sada,samoinicijativno,rade sami roditelji sa svojim vise nego skromnim mogucnostima! Moji prijatelji imaju jednog Milosa,nedavno dijagnostikovanog,ciji su roditelji i baka slomljeni time,jer se njihov najveci strah obistinio. Znam sve kroz sta su i prosli i prolaze i gdje su sve isli i koliko su samo novca dali,koji 99 posto porodica apsolutno nema ni blizu da bi mogla da da! I sad su iscrpljeni na svaki nacin, a borba im se nije ni zahuktala jer Milos nema ni punih 6 godina. O drugom djetetu nema ni govora,sto zbog straha da se isto ne ponovi,sto zbog borbom narusenog odnosa samih roditelja. Sve u svemu,jedan tezak zivot koji isisava svako zadovoljstvo i nadu i motivaciju a da se borite morate! Bilo kakva iskrena podrska je,vjerujte,veoma znacajna!

  • Miroslava

    02. april 2022 | 20:38

    Isplakala sam se ko kisa zbog ove price.Samo hrabro,Maricici,vas sin ima nesto sto mnoga druga deca nemaju,ima ljubav cele porodice,hrabrog tatu,prelepu majku i divnu sestru.Cuvajte se,ne dajte se,radjajte jos dece,vi ste shvatili sustinu zivota,a to je bezgranicna ljubav!

  • Čudno je

    02. april 2022 | 20:33

    Kako je autizam postala tako česta bolest...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA