Knedle sa rendanim kiselim kupusom
Za opraštanje s kiselim kupusom na kraju sezone...
Sastojci:
- 3 srednja krompira
- brašna
- 2 prstohvata soli
- 1 jaje
- 400 g kiselog kupusa rendanog kao za salatu
- po želji malo slaninice
Priprema:
Skuvamo krompir u ljusci, malo ga prohladimo, oljuštimo i zgnječimo. Kiseli kupus operemo i stavimo da se kuva u vodi oko 40 minuta. Za to vreme pravimo knedle. U posudu stavimo brašno, so, krompir i jaje. Zamesimo glatko testo, podelimo na 4 dela i od svakoga napravimo dugački valjak. Izrežemo na veličinu 2 cm i malo pobrašnimo da se nebi lepili jedan za drugi.
U lonac stavimo vodu da ključa i u nju knedle. Kuvaju se toliko dok ne isplivaju na površinu, oko 10 minuta. Kupus ocedimo od viška tečnosti, zamastimo i stavimo da se lagano prodinsta oko 5 minuta, zatim ubacimo kuvane knedle, dobro promešamo i još 10 minuta lagano dinstamo da se sve dobro prožme. Možete poslužiti kao lagan ručak ili služiti uz pečeno meso ili pečenu slaninu.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.