≫ 

Pasta s dimljenom kobasicom i povrćem

Testeine nikad dosta, posebno ako uz nju ide i dimljena kobaja!

  • 0

Sastojci:

- 150 do 200 g paste

- oko 150 g brokolija iskidanog na manje cvetiće

- 30 ml maslinovog ulja

- 1 mala glavica sitnije isečenog crnog luka

- 2 do 3 čena sitnije isečenog belog luka

- 1 crvena ili žuta paprika

- 100 ml mleka

- 100 g izrendanog sira

- 200 g dimljene kobasice isečene na kolutove

- po ukusu sitno iseckan peršun, tucana ljuta paprika

Priprema:

U veću šerpu sipati vodu, posoliti i pustiti da voda provri, dodati pastu i kuvati je oko 8 do 10 minuta. Za to vreme pripremiti brokoli, oprati ga i iskidati na male cvetiće, dovoljno velike za jedan zalogaj. Pre nego što će pasta biti gotova, dodati brokoli u istu vodu i kuvati još 1 minut da ponovo provri. Ocediti pastu i isprati je hladnom vodom. Dok čekate vodu da provri skuvajte pastu, u veći tiganj sipati ulje, zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast i mekan, dodati papriku, koju ste očistili od semenki i žilica i isekli na kockice pa pržite i nju samo da omekša. Onda dodajte kobasicu, beli luk i mešajte, dok se kobasica malo ne proprži.

U tiganj sipati oceđenu pastu i brokoli, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati mleko, izrendan sir i sve dobro sjediniti da se sir otopi. Sipati u veću posudu, posuti sa sitno iseckanim peršunom i ako hoćete može i sa malo ljute tucane paprike, pa poslužiti toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA