0

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Nema lepše stvari od domaće pleće supice sa mekim knedlama - pa naučite da ih napravite kao pravi majstor!

Sastojci:

- 1 jaje
- 5 supenih kašika griza (ravno napunjene)
- prstohvat soli
- kašičica ulja

Priprema:

Odvojiti žumance pa belance umutiti viljuškom da bude panasto - pa mu tek onda dodati žumance. Dodati so, ulje i lagano griz. Izmešati i ostaviti da stoji oko 20 minuta ili dok se supa ne skuva. Dok čekate, neka testo za knedle bude prekriveno da se ne suši.

Zatim se kašičica zaroni  u supu koja ključa i vade se knedle. Uvek se kašičica aroni u supu da knedla sama sklizne - i tako se radi dok se ne utroši materijal. Kuvaju se 5 minuta, poklope i ostave još 5 minuta da stoje u supi, koja onda može da se posluži.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: jaje griz knedle supa

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja