≫ 

Rolat od šargerepe i maskarpone sira

Da li ste do sada probali deserte od šargerepe?

  • 0

Sastojci za 8 osoba:

Sastojci za rolat:

- 120 g brašna

- 1 kašičica sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- 1/2 kašičice soli

- 1/4 kašičice rendanog muskatnog oraha

- 3 veća jaja

- 175 g šećera

- 200 g pirea od kuvane šargarepe

- 1/2 kašičice vaniline esencije

- 65 g oraha, sitno naseckanih

- 50 g prah šećera

Sastojci za fil:

- 250 g maskarpone sir

- 120 g prah šećera

- 2 kašike pavlake

- 1/4 kašičice vanile

- rendana korica jedne pomorandže

Priprema:

Uključiti rernu na 190 °C. Pleh veličine 30 X 23 cm i 2,5cm dubine prekriti papirom za pečenje pa papir premazati puterom ili sprejom za pečenje i blago pobrašnjiti. Izmešati zajedno brašno, so, sodu bikarbonu, cimet i muskatni orah, pa sve to prosejati u posudu. Jaja umutiti sa šećerom, da vam postanu svetla i gusta, pa dodati pire od šargerepe i vanilu i sve umutiti da se sjedini.

Sada dodavati brašno, lagano mešajući. Spremljenu masu sipati u podmazan pleh, posuti seckanim orasima, pa peći oko 12 do 15 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa ostaviti 5 minuta na žici, u plehu, da se ohladi. Dok se rolat hladi vi pripremite čistu kuhinjsku krpu i na nju prosejte prah šećer Na prosejani prah šećer okrenuti pečenu koru nežno skinuti papir pa zaviti u krpu. Ostaviti da se hladi, a za to vreme umutiti fil.

Fil:

U posudu staviti maskarpone sir, vanilu i prah šećer. Sve to dobro umutiti dok ne dobijete vazdušasti krem i u njega umešati rendanu koricu pomorandže, pa sve dobro promešati. Ohlađen rolat polako odviti, premazati kremom i staviti na tacnu sa preklopom na dnu. Rolat nije potrebno ni sa čim više ukrasiti, jer sa spoljne strane su vam orasi prekriveni prah šećerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA