NAJVIŠE OTKAZA U ISTORIJI KOMPANIJE: Microsoft otpušta 18.000 ljudi

Najavljeni rezovi će pogoditi oko 14 odsto globalne radne snage Microsoft-a koja se trenutno kreće oko cifre od 127.000, a zbog otpuštanja, kompanija će pretrpeti troškove između 1,1 i 1,6 milijardi dolara

  • 2

Američki softverski gigant Microsoft će tokom naredne godine ukinuti 18.000 radnih mesta širom sveta, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ovakav potez je, kako se navodi u saopštenju, deo plana reorganizacije i pojednostavljenja poslovanja, i namenjen je usklađivanju poslovanja nedavno preuzete kompanije Nokia-e sa celokupnom strategijom Microsoft-a, prenela je agencija Frans pres.

Najavljeni rezovi će pogoditi oko 14 odsto globalne radne snage Microsoft-a koja se trenutno kreće oko cifre od 127.000, a zbog otpuštanja, kompanija će pretrpeti troškove između 1,1 i 1,6 milijardi dolara.

U elektronskom mejlu poslatom zaposlenima, izvršni direktor Satja Nadela piše da su preduzete mere "teške, ali neophodne", kao i da je to prvi korak da izgradnji prave organizacije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs /Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radasin od Babusnicu

    17. jul 2014 | 16:07

    Ocekujem da se Orbovic pojavi i da protestvuje zbog ovih radnika, svako kada se zaposli ostaje na tom radnom mestu zauvek, iako vise nema svrhe za tim mestom, to se mora postovati.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    17. jul 2014 | 16:19

    Trend otpuštanja radnika u celom svetu će biti sve veći. Mladi ljudi, zbog svoje sigurnosti moraju da razmišljaju o poslu koji ne može da obavlja comp. Od države i ljudi koji bi trebalo da razmišljaju o tom problemu ne očekujte mnogo.A koji su to poslovi? Verovatno, svi koji imaju veze sa biljkama i hranom. Sada dok još može da se nađe povoljno parče zemlje,, ,kupite!!nećete se pokajati!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA