Sporazum Nokie i Majkrosofta napokon odobren

Do sada, transakciju su odobrili antimonopolski organi većine zemalja u kojima kompanije posluju, među kojima su ministarstvo pravde SAD i Evropska komisija, a kako bi se sve privelo kraju čekao se odgovor Kine

  • 0

Finska Nokia dobila je od kineske antimonopolske agencije odobrenje za prodaju svog odeljenja za mobilne uređaje američkom Microsoft-u, saopšteno je danas iz te kompanije. Vrednost sporazuma je 5,4 milijardi evra, a njegovo zaključenje se očekuje do kraja meseca, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija Itar tas.

Nokia je ranije odlagala zaključenje sporazuma zbog toga što, kako je navela, nije dobila saglasnost od regulatornih organa Kine. Do sada, transakciju su odobrili antimonopolski organi većine zemalja u kojima kompanije posluju, među kojima su ministarstvo pravde SAD i Evropska komisija.

Nokia je 3. septembra 2013. godine objavila da prodaje odeljenje Devices&Services, kao i portfolio pateneta američkom softverskom gigantu Microsoft-u.

Posle prodaje imovine koja se odnosi na proizvodnju mobilnih uređaja, Nokia će nastaviti da razvija oblasti NSN (proizvodnju telekomunikacione opreme) i Advanced Tecnologies (razvoj novih tehnologija sa kasnijim licenciranjem), dodaje Itar tas.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA