Evo kako da ubrzate vaš Android uređaj

Za većinu njih moraćete da uključite opciju Developer Options na svom uređaju. Nju ćete pronaći u "Settings", pa "About Phone/Tablet" i izaberite Build Number, sve dok se ne pojavi obaveštenje da je Developer Options uključen

  • 18

Poznato je da vremenom Android uređaji mogu da se uspore. Međutim, uz pomoć nekoliko korisnih saveta koji slede u nastavku, saznaćete kako to da sprečite, i kako da vaš smartfon ili tablet koji radi na pomenutom operativnom sistemu bude uvek u top formi i punoj snazi.

Za većinu njih moraćete da uključite opciju "Developer Options" na svom uređaju. Nju ćete pronaći u "Settings", pa "About Phone/Tablet" i izaberite "Build Number", sve dok se ne pojavi obaveštenje da je Developer Options uključen.

Podesite animacije

Iako su vizuelno veoma privlačne, animacije mogu da uspore rad vašeg uređaja. Međutim, rešenje za ovaj problem postoji. I vi njih možete usporiti ili potpuno isključiti. Otvorite "Developer Options", pronađite "Window Animation Scale", "Transition Animation Scale" i "Animator duration scale". Za svaku od tih opcija možete da namestite animacije na skali od 0,5x do 1,0x ili da ih isključite. To bi trebalo da ubrza pojavljivanje menija.

Očistite "cache"

Ovo je naročito korisno kada je potrebno brže učitavanje web stranica koje ste posetili, ali "cache" zna da bude nezgodan kad se napuni. Koji god pretraživač da koristite, možete ga očistiti. Obično tu opciju imate pod Settings u pretraživaču, kao i u delovima vezanim za privatnost i istoriju pretraživanja.

Uklonite nepotrebne aplikacije i procese

Android ima ugrađeni sistem upravljanja energijom, ali nije baš veoma "pametan". Aplikacije i procesi ostaju aktivni i opterećuju memoriju još dugo nakon što ste prestali da ih koristite. Slobodno obrišite "cache" i "ubijte" procese koje ne koristite. Otvorite Settings, pa Apps. Pazite samo da ne dirate bilo šta vezano za Google Play ili Android Services. 

Obrišite "cache" aplikacija

Ako su neke aplikacije ranije dobro radile, a sada stvaraju probleme, moguće je da je rešenje za njih brisanje "cache-a". I ovde važi isto upozorenje, pazite po čemu čačkate. Otvorite Apps, pa Settings, pa aplikacije i odaberite "Clear Cache". To će obrisati sve podatke potrebne za logovanje, pa računajte na to da ćete morati ponovno da ih unesete.

Redovno ažurirajte aplikacija

Nadogradnje mogu pomoći da se aplikacije "glatko vrte", budu sigurnije i još dosta toga. Ručno možete proveriti da li su update-ovi dostupni u Google Play-u. Ovo ćete uraditi tako što otvorite My Apps i onda odaberete "Update All". Dobićete posebno upozorenje ako aplikacije trebaju dodatna dopuštenja, a moći ćete i da ih pregledate.

Možete da namestite uređaj da se sam automatski nadograđuje čim se poveže s internetom. Otvorite Settings u Google Play-u i odaberite "Auto-update apps".

Obrišite widgete koje ne koristite

Verovatno na početnom ekranu imate više widgeta.  Međutim, koliko njih zaista koristite? Rešite se onih koje otvarate retko ili nikada. Ako imate i početne ekrane sa samo nekoliko aplikacija na njima, reorganizujte ih, prebacite aplikacije na druge ekrane, pa obrišite one koji su ostali prazni.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: androidpit.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jabuka

    21. jul 2014 | 17:33

    To je taj android OS, mnogo jak i stabilan. IOS je stabilniji duplo!

  • BigMac

    21. jul 2014 | 22:17

    hahaha Evo kako da ubrzate kupite iOs :)

  • dane

    25. jul 2014 | 21:56

    imam lg e975 optimus G , 1.5 ghz quad core, 2gb rama adreno 320 , mob je od stakla ceo tako da mi oni fazoni osecaj u ruci ne piju vodu kod iphonista, baterija mu se ne vadi i duze traje nego na 5s, imam mob vec god dana ni jednom secnuo nije, jos ga ugasio nisam, nema sta nemam instalirano uvek mi giga rama stoji slobodno. Palio sam pored drugarevog 5s paralelno mape, poruke, imenik itd te fabricke aplikacije isto otvaraju, i sad sto bih dao za iphone 600 eur a ovaj platih 260 nov, niti bolje radi , niti veci ekran ima (lg 4.7"). sta je to bolje na phone sto vredi 340 eur vise ? Iphone se jedino koristi kao statusni simbol jer vidim slepci cim sednu odma vade i stavljaju na sto da svi vide da oni imaju iphone u pm. Uvek gledam za manje para vise muzike . Ne interesuje me marka moba samo specifikacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA