Zašto kriju cenu novih iPhone-a u Srbiji? (FOTO)

Sva tri mobilna operatera potvrdila su da ću u svoju ponudu, od 31. oktobra, uvrstiti nove iPhone kompanije Apple. Ovi telefoni će biti dostupni u okviru postojećih tarifnih paketa, a tačna cena javnosti još uvek nije poznata

  • 45

Kompanija Apple potvrdila je da će se novi iPhone-i u Srbiji zvanično pojaviti 31. oktobra, međutim ono što se još uvek ne zna jeste cena po kojoj će se ovi telefoni prodavati u našoj zemlji.

Sva tri srpska mobilna operatera - Vip Mobile, Telenor i Telekom Srbija - potvrdila su da će se u njihovoj ponudi naći novi mezimci giganta iz Kupertina. Kontaktirali smo ih u nadi da ćemo saznati moguću cenu, ali kompanije nisu dale nikakav konkretan odgovor.

Telenor nam je potvrdio da će u petak, 31. oktobra u svoju ponudu uvrstiti iPhone 6 i iPhone 6 Plus, najnaprednije modele u dosadašnjoj istoriji iPhone-a. Pored ovih modela, u Telenoru će se naći i i modeli 5S i 5C. Svi koji žele mogu već sada da se prijave na listu zainteresovanih za pomenute uređaje, slanjem svojih podataka na adresu prodaja@telenor.rs (ime, prezime i mejl adresa).

Svi koji se budu prijavili na tu listu biće direktno obaveštavani o svim daljim informacijama koje se tiču prodaje iPhone uređaja u Telenoru. Rezervacije uređaja će zvanično početi 24. oktobra.

Kada je reč o Vip-u, iz kompanije smo dobili odgovor da su oni spremni da iPhone 6 i iPhone 6 Plus ponude korisnicima u Srbiji čim RATEL izda potvrdu o usaglašenosti ovih uređaja sa lokalnim propisima o radio i telekomunikacionoj opremi.

- Pošto je Apple zvanično najavio svoj dolazak u Srbiju 31. oktobra, verujemo da će RATEL svoju potvrdu učini istovremeno dostupnom svim mobilnim operaterima i omogućiti da tog dana svi započnemo prodaju iPhone-a 6 i iPhone-a 6 Plus. Dodatno građanima Srbiji možemo da obećamo konkurentnu ponudu i najbolju korisničku podršku uz iPhone 6 i 6 Plus jer su ovi uređaji već uspešno testirani u Vip mreži - glasio je odgovor.

Telekom Srbija omogućio je da mt:s takođe od petka 31. oktobra svoju ponudu obogati iPhone uređajima, među kojima će biti najnoviji iPhone 6 i 6 Plus. Korisnici već danas mogu da rezervišu neki od ovih modela putem online prodavnice Telekoma Srbija, a od 24. oktobra i putem zvaničnog sajta ove kompanija. Pomenuti telefoni će biti dostupni uz postojeće mt:s tarifne pakete.

Nije poznato zašto je cena novih iPhone-a u Srbiji još uvek tajna, s obzirom da je uređaj na stranim tržištima dostupan već skoro mesec dana.

Tako na primer iPhone 6 u Velikoj Britaniji bez ugovora košta 680 evra (16 GB), 780 evra (64 GB), 880 evra (128 GB), dok iPhone 6 Plus košta 780 evra (16 GB), 880 evra (64 GB), 990 evra (128 GB).

U Americi iPhone 6 košta 500 evra (16 GB), 580 evra (64 GB), 660 evra (128 GB), dok su cene modela 6 Plus sledeće: 580 evra (16 GB), 660 evra (64 GB) i 740 evra (128 GB).

Očekuje se da će novi iPhone-i u Srbiji biti skuplji u odnosu na ostatak sveta, a kolika će tačna cena biti videćemo 31. oktobra kada se telefoni kompanije Apple konačno pojave u prodaji.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    17. oktobar 2014 | 16:26

    Kod nas skuplji.Standard jeb...

  • Davor

    17. oktobar 2014 | 17:12

    Prosto, bice malo skuplji nego u Londonu. Ovo je Srbija. Taman posla da bude jeftiniji u Engleskoj i na celom svetu...

  • CerCor

    17. oktobar 2014 | 18:26

    U Kanadi novi iPhone sa ugovorom na dve godine 120$, 65$ mesecno. Neograniceni pozivi i poruke, 2GB interneta i svaki naredni GB 10$. Bukvalno poklanjaju telefone dok u Srbiji deru kozu sa ledja. I da napomenem da je SMS za inostranstvo takodje neogranicen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA