STIŽE NOVA HTC PERJANICA: Hima - moćni smartfon koji će obeležiti sledeću godinu

Očekuje se da će novi modell kompanije HTC biti najavljen uskoro, najverovatnije na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike na svetu u Las Vegasu, dok će se u prodaji naći verovatno u martu

  • 11

Pre nekoliko dana pojavio se mogući izgled i neke specifikacije novog HTC One M9 modela, a sada je poznati bloger @upleaks objavio kako kompanija HTC više neće koristiti oznaku M za svoje flegšip telefone. Novi najbolji model za predstojeću godinu najverovatnije će se zvati Hima.

HTC Hima imaće ekran od pet inča Full HD (1080p) rezolucije, a pokretaće ga ni manje ni više nego Snapdragon 810 procesor u kombinaciji sa 3 GB RAM memorije. Novo čedo kompanije HTC imaće i zadnju kameru od 20.7 MP. Kada je reč o prednjoj kameri spekuliše se da će ona imati ili 13 MP ili 4 ultrapiksela, što do sada nije viđeno ni na jednom pametnom telefonu.

LTE, odnosno 4G povezivanje se podrazumeva, a Hima će imati i bateriju od 2.840 mAh, kao i najnoviju Android 5.0 Lollipop verziju sa Sense 7.0 korisničkim interfejsom.

Očekuje se da će HTC Hima biti najavljen uskoro, najverovatnije na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike na svetu u Las Vegasu, dok će se u prodaji naći verovatno u martu. Bloger @upleaks  tvrdi da uređaj već testiraju svi veliki američki operateri.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: gsmarena.com / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    6. decembar 2014 | 15:38

    Bice ovo prava zverina. I M8 je dobar, a njegov naslednik ce poboljsati slabe tacke u M8-ici poput kamere i duzine telefefona., plus ce doneti i 64-bitni procesor,i 3gb rama. Pametno su odlucili da ne predju na QHD rezoluciju, koha samo zdere bateriju, a golo oko ne moze da primeti razliku na tako malom ekranu. Definitivno cu menjati M8 negde juna ili jula za taj novi. :-)

  • Mitke

    7. decembar 2014 | 11:04

    Imao M7, trenutno M8 i jedva cekam novu zverinu iz Htc-a :)

  • Antrax

    6. decembar 2014 | 20:10

    Htx Desire Eye ima prednju kameru od 13 MP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA