ŽELITE USPEH I POVIŠICU? Evo kako da brže napredujete u svojoj karijeri

Ukoliko ste se ikad pitali kako da se izborite sa trenutnom situacijom na poslu, kako da dobijete povišicu i da napredujete još više, ovi saveti će vam sigurno pomoći

  • 2

Mladim profesionalcima je na današnjem tržištu jako teško da se dokažu i napreduju. Upravo zato oni koji imaju sreće da su zaposleni treba da iskoriste priliku i na vreme potraže odskočnu dasku za svoju karijeru.

Evo nekoliko taktika za brz napredak.

Budite proaktivni

Menadžeri, po pravilu, primećuju zaposlene koji iniciraju nove projekte unutar firme. Svako ko je spreman da nesebično doprinese poslovanju svojim idejama neizostavno će doći na radar svojih pretpostavljenih. Pomaganje u poslovima koji nisu direktno vezani za osnovna zaduženja takođe neće ostati neprimećeno. Ovakav postupak govori o volji i posvećenosti, dva kvaliteta koje rukovodstvo svake firme visoko vrednuje.

Radite prekovremeno

Kad ste mladi, raditi noćima i vikendima zvuči kao noćna mora, ali ovo može biti odlična investicija u vašu budućnost. Koliko god da je bogat vaš socijalni život, potrudite se da na poslu tu i tamo dodate nekoliko minuta ili sati. Ovako ćete istovremeno demonstrirati odgovornost i povećati produktivnost. A povišica koju ćete ubrzo ostvariti pomoći će vam da više uživate u vremenu kada ne radite.

Budite sunđer

Slušajte  upijajte znanje od svih oko vas. Naučićete mnogo toga od ljudi koji vas okružuju na poslu – shvatićete kako se posao radi, ali i kako ga ne treba raditi. Što budete otvoreniji za tuđa iskustva, lakše će vam biti kad dođete pred slične zadatke. I nemojte imati predrasude. Možete podjednako naučiti od kolega koji su na sličnim pozicijama koliko i od rukovodstva.

Pomažite svima koji vas okružuju

Nije potrebno da radno okruženje tretirate kao mesto gde treba imati oči na leđima i biti spreman na podmetanje noge. Upravo pomaganjem kolegama, naročito onima koji su na istom hijerarhijskom nivou, pokazujete menadžerske sposobnosti. Pomoć koju pružite uticaće i na vaše znanje i bolje razumevanje određenih zadataka, što će vas učiniti vrednijim saradnikom. Posmatrajte pomaganje drugima kao investiranje u sebe.

Volite svoj posao i učite svakodnevno

Ne morate da nosite posao kući i radite po ceo dan da biste napredovali u karijeri. Neka vaš zadatak bude da svakoga dana naučite nešto novo o poslu koji obavljate. Pratite vesti iz vaše privredne grane. Čitajte stranu i popularnu literaturu o njoj. Ako imate vremena, pišite i sami o tome na blogovima. Doškolujte se učeći u slobodno vreme preko interneta. Znanje koje steknete biće primetno i vašim šefovima.

Za njih će ovo biti jasan pokazatelj vaše ljubavi i posvećenosti poslu koji obavljate. Postoji bezbroj taktika koje vam mogu pomoći u ranom stadijumu vaše karijere. Koji god put da ste izabrali, potrudite se da vas što pre zapaze, jer u vreme velike nezaposlenosti uvek postoji neko spreman da zauzme vaše mesto. Zato se trudite da vašim pretpostavljenima budete nezamenljivi tako što ćete praktikovati ovih nekoliko saveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    23. decembar 2014 | 19:52

    Cinkarite svoje kolege i uvlacite se gazdi u gu...

  • Dejan

    23. decembar 2014 | 20:59

    Ovo je tačno! Samo je potrebno da radiš posao koji voliš, da si zadovoljan platom, životom i zemljom u kojoj živiš i radiš. Međutim, u Srbiji to nije moguce jer radiš posao koji moraš da bi preživeo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA