UŽIVO SNIMANJE: Za ovom aplikacijom je poludeo CEO SVET! (VIDEO)

Reč je o aplikaciji Meerkat koju već koristi 300.000 ljudi, a između ostalih i neke poznate ličnosti kao što su Snup Dog i Džimi Falon

  • 0

Svakodnevno se pojavljuje veliki broj aplikacija za pametne telefone, ali mali broj njih uspe da doživi svetsku slavu. Meerkat je jedna od onih koja je ovaj cilj ostvarila, jer je za veoma kratko vreme uspela da prikupi 12 miliona dolara za finansiranje, a ukupna vrednost kompanije se procenjuje na 40 miliona dolara.

Meerkat je servis za strimovanje videa, već ima 300.000 aktivnih korisnika uključujući i poznate ličnosti među kojima su Snup Dog i Džimi Falon.

Šta je zapravo Meerkat?

Meerkat je kao što smo već pomenuli aplikacija koja služi za uživo strimovanje videa sa pametnog telefona direktno na internet. Ona funkcioniše sa Tweeterom pa svako svojim pratiocima može strimovati ono što želi.

Sa druge strane, svako ko prati strim može komentarisati. Veoma je jednostavna za korišćenje i poseduje samo dve opcije: počni odmah sa strimom, ili zabeleži jedan za kasnije. Čim korisnik počne da strimuje sadržaj, tvit će obavestiti sve njegove "followere".

Printskrin: itunes.apple.com Printskrin: itunes.apple.com

Ko je koristi?

Ovu aplikaciju trenutno koristi 300.000 ljudi, a taj broj se iz dana u dan povećava. Na nedavno održanom "South by South West" festivalu u Teksasu, Meerkat je bila aplikacija o kojoj se najviše pričalo.

Zbog čega je kontroverzna?

Meerkat je imao manu u kodu koja je omogućavala hakerima da "livestream" zamene bilo kojim videom. Aplikacija svakom strimu daje jedinstveni ID kod, koji kada se otkrije vrlo lako se može zameniti drugim. Tom prilikom će korisničke informacije ostati sigurne, ali će video biti zamenjen.

Ovo je  naročito opasno za poznate ličnosti, jer primera radi Džimi Falon koristi aplikaciju za strimovanje proba svojih emisija.

itunes.apple.com itunes.apple.com

Međutim, kompanija je izjavila da je popravila ovu manu, ali s obzirom da je servis još uvek nov potrebno je da prođe neko vreme kako bi se otkrilo da li su svi problemi otklonjeni.

Da li bi trebalo da je koristite?

Kao i svaku novu tehnologiju, i Meerkat bi trebalo isprobati. Koristite je oprezno i strimujte samo onaj sadržaj koji bi želeli da vaši pratioci vide. Velika je verovatnoća da će strim neko snimiti i da će zauvek kružiti internetom.

Meerkat je za sada dostupan samo na iOS uređajima. Možete je preuzeti OVDE.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA