Evo kako da vam Facebook aplikacija za Android zauzima manje mesta!

Nova mogućnost Facebook aplikacije za Android je još uvek u fazi testiranja

  • 5

Iako veliki broj Android telefona podržava memorijske kartice, na njih uglavnom možete sačuvati muziku i fotografije, dok su podaci aplikacija zarobljene na internoj memoriji koja obično i nije tako velika.

To ne bi bio problem da neke od najpopularnijih aplikacija, među kojima je i Facebook, nakon instalacije ne zauzimaju po nekoliko stotina megabajta.

Na svu sreću, nova verzija Facebook aplikacije V37 omogućiće korisnicima da je premeste na memorijsku karticu i tako oslobode prekopotrebnu internu memoriju (NAND) telefona.

Iako nije moguće u potpunosti prebaciti celu aplikaciju na SD karticu, ova mogućnost će osloboditi nekoliko desetina megabajta na NAND memoriji, što može biti dovoljno za neku drugu, manju aplikaciju.

Primera radi, kada se Facebook prebaci na memorijsku karticu, na NAND memoriji ostaće 150 MB, dok će ostatak (oko 50 MB) biti prebačen na SD karticu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za sada je nova V37 verzija u fazi testiranja, a Facebook nije davao nikakve zvanične informacije kada će ova funkcija zaživeti.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: androidpolice.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sema

    24. jun 2015 | 23:42

    Ja sam je pre par dana unistal jer stvarno zauzima puno, zauzima mnogo i RAM ali sam je nakon nekog vremena opet instalirao jer mi je neophodna. Ne znam sta mi je činiti

  • M.

    25. jun 2015 | 19:29

    Ta app je mnogo dobra, bice to okej kad stigne update.

  • Aussie

    27. jun 2015 | 13:51

    Aplikacija APPS MOVABLE, sve moze na SD...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA