PREKO GOOGLE-A MOGU DA IMAJU MANJE RAČUNE ZA STRUJU: Ovo i Srbi jedva čekaju!

Aplikacija funkcioniše na osnovu podataka prikupljenih na platformi "Google Earth" na kojoj postoji segment fotografija snimljenih iz vazduha

  • 0

Američka kompanija Google napravila je aplikaciju "Sunroof", koja omogućava korisniku da odredi solarni potencijal krova na svojoj kući.

 

GOOGLE NAPRAVIO WI-FI BUDUĆNOSTI: Evo kako on izgleda i šta sve može!

 

"Sunroof" treba da olakša pojedincima odluku o kupovini solarnih tabli.

 

Aplikacija funkcioniše na osnovu podataka prikupljenih na platformi "Google Earth" na kojoj postoji segment fotografija snimljenih iz vazduha.

 

One omogućavaju da se utvrdi nivo osunčanosti lokaliteta radi pozicioniranja solarnih tabli, kao i uvid u lokalne meteorološke podatake i okruženje (drveće, druge zgrade koje mogu da prave senku, itd). Usluga je već dostupna u San Francisku, Bostonu i Freznou.

 

Dovoljno je da korisnik samo unese svoju adresu i dobija informacije o broju sunčanih sati godišnje koji se mogu iskoristiti, kao i o površini dostupnoj za instaliranje solarnih tabli. Kartografija upućuje na prostor na krovu gde sunčevi zraci najviše udaraju.

 

Prikupljeni podaci su, takođe, omogućili Google-u da izradi sistem koji procenjuje energetsku potrošnju domaćinstava, dakle uštede koje mogu biti ostvarene zahvaljujući solarnoj energiji u narednih 20 godina.

 

Na kraju, postoji i dugme koje usmerava na listu sajtova najbližih snabdevača solarnim panelima.

 

Pogledajte video:

 

 

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA