LUDNICA JE POČELA: Najbolji igrači Counter Strike-a se u Beogradu bore za PRAVO BOGATSTVO! (FOTO) (VIDEO)

TWC 2015 održava se u Sava Centru od 8. do 11. oktobra, a na njemu učestvuju reprezentacije 16 zemalja, među kojima je i Srbija

  • 1

U Beogradu je zvanično počelo svetsko prvenstvo u Counter-Strike: Global Offensive video-igrici. TWC 2015 održava se u Sava Centru od 8. do 11. oktobra, a na njemu učestvuju reprezentacije 16 zemalja, među kojima je i Srbija.

U Beogradu se održava takmičenje u igrici koju svi igrate, a nagrada je pravo bogatstvo!

Nagradni fond TWC 2015 je 100.000 dolara, a ovaj iznos biće raspoređen između četiri najbolja tima. Reprezentacije su sastavljene od po pet članova, a države učesnice su: Švedska, Tunis, Kirgistan, Nemačka, Indonezija, Rusija,Francuska, Amerika, Kanada, Belgija, Poljska, Holandija, Norveška, Singapur i Srbija.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Srbiju će predstavljati Nestor "1NTEL" Tanić, Aleksa "AXELER4" Srećković, Luka "EMI" Vuković, Nemanja "K1NGOR" Bošković, na čelu sa Aleksandrom "KASSAD" Trifunovićem.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Nas petorica smo se za ovo takmičenje spremali oko nedelju dana, ali zajedno igramo tri, četiri godine. Teška je grupa, ali se nadam da ćemo uspeti da dođemo makar do četvrtfinala. Nemamo tremu jer već dugo igramo i igrali smo više puta na ovakvim i sličnim stejdževima, kako na domaćim tako i na inostranim turnirima - izjavio je za Telegraf selektor srpskog tima na TWC-u 2015, Aleksandar Trifunović.

Ovaj tim će ujedno i otvoriti takmičenje. Oni će prvi meč odigrati protiv reprezentacije Švedske koja je jedna od najboljih na svetu.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Švedska je uz Dansku i Francusku najjača reprezntacija na svetu. Ove tri zemlje su ujedno i favoriti. Danska nije mogla da prisustvuje takmičenju, ali  je Francuska ovde u najjačem sastavu i oni su glavni favoriti - dodao je Aleksandar Trifunović.

Pored samog takmičenja koje će se održati u Sava Centru, svi posetioci će za vreme trajanja turnira imati mogućnost da uživaju u raznim mini-arenama i popularnim video-igricama kao što su League of Legends, Dota 2, PES, Hearthstone i mnoge druge ističu organizatori.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Naša organizacija kroz turnir, pored e-Sporta, promoviše Srbiju i grad Beograd u celom svetu. Širom sveta se investira u organizacije turnira, zakupa hala i promovisanje ove discipline e-Sporta. Naš cilj je da Srbiju uključimo i promovišemo kao zemlju svih sportova, kao što i jeste – izjavila je Jelena Simović, PR menadžer E-frag.net organizacije koja je zaslužna za organizaciju ovog velikog takmičenja.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

U nedelju nas očekuje veliko finale u 16 sati. Karte su besplatne, a u ponudi su i VIP karte za sve koji žele da budu bliži dešavanjima na stejdžu. 

Takođe putem interneta možete pratiti sve mečeve koje se održavaju u Sava Centru. Live-stream takmičenja možete pratiti na Hitbox-u OVDE, a mečevi će počinjati od 10 sati ujutru tokom naredna tri dana.

Pogledajte delić prvog meča između Srbije i Švedske:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / M.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA