Ako podesite ovaj datum na vašem telefonu, UNIŠTIĆETE GA (VIDEO)

Greška je otkrivena na iPhone uređajima, a nju nije moguće otkloniti samostalno, već je telefon potrebno odneti u servis

  • 10

Na iPhone uređajima otkriven je novi bug koji će ga učiniti praktično neupotrebljivim. Naime, ukoliko korisnik iz nekog razloga podesi datum na telefonu na 1. januar 1970. godine, uređaj će se pokvariti.

Apple NAMERNO UNIŠTIO iPhone telefone koji nisu popravljeni kod njih, a zbog toga će završiti na SUDU!

Problem je počeo da privlači pažnju na Redditu, a čim je otkriven, mnogi korisnici iOS uređaja počeli su da eksperimentišu.

Ukoliko se datum podesi na 1. januar 1970. godine i telefon se restartuje, iPhone će se "brikovati", a jedini način da se on popravi jeste da se odnese u ovlašćeni servis. Resetovanje putem iTunes-a neće pomoći.

Nije poznato šta izaziva kvar kada se promeni datum, ali mnogi pretpostavljaju da ima veze sa vremenskim zonama. Uređaji na kojima će se ovo desiti su oni sa A7 procesorom i novijim, odnosno iPhone 5S, iPad Air, druga generacija iPad mini i noviji.

Ovo nije prvi problem na iPhone-u u vezi sa vremenom. Nekoliko bagova tokom godina isključivalo je alarme, pa su zbog toga mnogi ljudi kasnili na posao.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA