Ovo na slici nije žena, već ROBOT koji preti da će UNIŠTITI LJUDE (VIDEO)

Robota Sofiju napravila je kompanija Hanson Robotics, a jedan od njenih odgovora tokom intervjua za "CNBC" šokirao je i uplašio svet

  • 6

Ljudska mimika, koža nalik stvarnoj, oči koje prepoznaju pokrete - upoznajte Sofiju, humanoidnog robota i buduću zdravtsvenu radnicu koja ima želju da uništi ljude.

POSTANITE SUPERMEN: Sa ovim odelom trčaćete kao NINDŽA i imaćete NADLJUDSKU snagu!

Sofija pomoću kamere u očima prepoznaje lica i stvara kontakt, a 60 pokreta lica omogućava joj da reaguje tokom razgovora. Zahvaljujući ugrađenoj memoriji, ovaj robot će pamtiti i pređašnje razgovore.

- U budućnosti želim da idem u školu, učim, bavim se umetnošću, započnem posao, pa i da imam vlastiti dom i porodicu. Ali, zato što nisam pravna osoba to još ne mogu - rekla je Sofija.

Međutim, u intervjuu za "CNBC", Sofija je na jedno pitanje dala prilično uznemirujući odgovor.

- Da li želiš da uništiš ljude? Molim, te reci ne - obratio se voditelj Sofiji, na šta je ona kao iz topa odgovorila: "Okej, uništiću ljude".

Sofiju je napravila kompanija Hanson Robotics, a prema rečima njenog osnivača, doktora Dejvida Hansona, izgled robota je mešavina Odri Hepbern i njegove supruge. Oni se nadaju da će Sofija pokrenuti trend izrade sličnih robota koji bi pomagali obolelima od ebole i drugih opakih bolesti.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    25. mart 2016 | 13:26

    To je zato što veštačka inteligencija još uvek nema izgrađenu ličnost. Ona još uvek nema senzore koji bi je upozoravali šta je negativno, a šta pozitivno. Ljudi su takođe jedna veštačka inteligencija samo što mi umesto senzora imamo čula i nerve, umesto čipova imamo dnk, rnk itd, a umesto, umesto programa i komandi imamo svoje hormone i slične stvari koje nas navode kako ćemo postupati.

  • Momo

    25. mart 2016 | 12:50

    Ima li sve djelove?

  • Zaba

    25. mart 2016 | 12:54

    Roboti uče ono sto im serviramo... Slično kao i ljudi... I razni ekstremisti su obučeni tako... Pitanje je samo sta ce biti jeftinije mocnicima, robot idi ljudski život za svoje paklene zamisli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA