NE REAGUJTE NA FEJSBUK POSTOVE: Policija upozorila građane da ne koriste najnoviju opciju! (VIDEO)

Kako ništa, pa ni Fejsbuk, nije besplatno, ispostavilo se da je ovo bio samo način da se još bolje opipa puls njegovih korisnika

  • 10

Belgijska policija upozorila je građane da ne koriste poslednji novitet na Fejsbuku, putem kog mogu da iskažu jednu od šest emocija koje im izazivaju postovi drugih korisnika.

FACEBOOK UVEO NOVI LAJK: Sigurno ga niste ni primetili!

Uvođenje ove opcije, početkom godine, bio je odgovor na korisničku čežnju za "dislajk" dugmetom, zbog čega se uz ono kojim izražavamo da nam se neki sadržaj dopada, pojavila i mogućnost da preciziramo svoje emocije povodom onoga što smo upravo pročitali ili pogledali na ovoj društvenoj mreži.

Kako ništa, pa ni Fejsbuk, nije besplatno, ispostavilo se da je ovo bio samo način da se još bolje opipa puls njegovih korisnika.

Prema sugestijama belgijske policije, baš kao i u realnom životu, naše emocije imaju marketinški potencijal i u sajber prostoru, pa tako, na osnovu onoga kako se osećate u datom trenutku, "neko tamo" odlučuje i koje reklame će vam ponuditi.

Pogledajte video:

Njihov savet za Belgijance koji imaju profil na ovoj društvenoj mreži bio je, zato, da se uzdrže od izliva emocija, i ograniče iskazivanje svojih preferencija na "lajkovanje".

- Ove ikonice ne služe samo da vi izrazite svoja osećanja, nego i pomažu Fejsbuku da proceni delotvornost reklama koje vam plasira - piše u saopštenju na zvaničnom sajtu belgijske policije.

U prevodu, ono što vi nazivate samo svojom reakcijom na nečiji status ili sliku, Fejsbukovom timu zapravo je alatka pomoću koje procenjuje kada je pravo vreme da vam plasira oglas.

Foto: techcrunch.com Foto: techcrunch.com

Belgijska policija dalje pojašnjava da to što je Fejsbuk ograničio broj emocija koje možete digitalno da izrazite njihovim emotikonima, pored "lajk" dugmića, zapravo olašava algoritmu koji stoji iza njih da bude što učinkovitiji.

Na osnovu toga koju emociju izaberete, Fejsbuk procenjuje da li je pravi trenutak za reklamu. Ukoliko ste dobro raspoloženi, za njih to znači da "imaju vašu pažnju" i da su veće šanse da vam nešto prodaju, odnosno, da vi na to reagujete

Takođe, nakon uvođenja ove opcije, Fejsbuk je naglasio da će iskazana ljutnja, povodom nekog posta, biti tretirana isto kao i bilo koja druga emocija, što dalje znači da, čak i kada ovako reagujete na neki sadržaj, Fejsbuk vam može ponuditi još sličnih koji takođe mogu voditi prodaji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    14. maj 2016 | 03:21

    Uu jee.,Pa šta i ako nam to rade? Auu jaka stvar i veliki problem

  • Bojana

    14. maj 2016 | 11:00

    Kakva glupost...reklama ce biti pa ce biti,bez obzira da li mi "reagujemo","lajkujemo" ili ne...svasta.

  • Dule

    14. maj 2016 | 11:48

    Ziveo AdBlock

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA