ANDROID N STIŽE NA JESEN: Pogledajte 7 novih opcija koje ćete OBOŽAVATI (VIDEO)

Nova verzija Androida poznata je pod oznakom N, a Google će je zvanično objaviti na jesen ove godine. Do tada, pogledajte odlične nove opcije koje će se uskoro pojaviti

  • 4

Nova verzija Androida poznata je pod oznakom N, a uprkos tome što se još uvek ne zna zvanično ime, internetom kruži prilično veliki broj informacija o tome šta će nova verzija popularnog mobilnog operativnog sistema doneti svojim korisnicima, pa vam u nastavku predstavljamo one najbitnije.

 

Moći ćemo da koristimo Android aplikacije bez instaliranja na telefon!

 

Multitasking

 

Printskrin: Youtube/The Verge

Printskrin: Youtube/The Verge

 

Nedostatak mogućnosti deljenja ekrana tako da se dve aplikacije mogu koristiti istovremeno biće ispravljeno ovogodišnjom verzijom Android.

 

Ovoj opciji će se pristupati držeći dugme za otvaranje menija sa nedavno korišćenim aplikacijama. Pored ove mogućnosti, dvoklik na pomenuto dugme omogućiće prebacivanje u aplikaciju koju smo prethodno koristili, što je jedan vid čuvene kombinacije "alt + tab" tastera na Windowsu.

 

Notifikacije

 

Printskrin: Youtube/The Verge

Printskrin: Youtube/The Verge

 

Notifikacije su doživele kompletni redizajn u Android N verziji. Ikonice su manje, prostor je bolje iskorišćen, a notifikacije su i funkcionalnije. Svaku notifikaciju moguće je dvaput produžiti kako bi se prikazalo više informacija nego što je to bilo moguće u prethodnim verzijama Androida.

 

Takođe, duže pritiskanje svake primljene notifikacije otvoriće meni sa mogućnošću podešavanje kako ćete primati notifikacije te aplikacije u budućnosti.

 

Padajući meni je takođe doživeo promene, pa se sada njegovim otvaranjem odmah prikazuju ikonice za uključivanje/isključivanje Wi-Fi, Bluetootha i drugih stvari, a njihov raspored je moguće promeniti.

 

Podešavanja

 

Printskrin: Youtube/The Verge

Printskrin: Youtube/The Verge

 

Meni sa podešavanjima (Settings) je u Androidu N doživeo promene, pa sada svaka od opcija prikazuje više informacija pre nego što se ona otvori.

 

Virtuelna realnost

 

Google je najavio lansiranje Daydream VR platforme koja će biti bazirana na Androidu. Kako biste nju koristili biće vam potreban telefon koji će imati Daydream sertifikat sa određenim kvalitetom ekrana i senzorima kako bi se poboljšao doživljaj virtuelne stvarnosti.

 

Internet gigant je za sada prikazao samo jedan dizajn ovih naočara, a i druge kompanije će moći da proizvode svoje Daydream VR naočare koje će poštovati standard koji je Google kreirao. Za sada su Huawei, Samsung, LG, HTC, Xiaomi, ZTE, ASUS i Alcatel potvrdili da će raditi na Daydream kompatibilnim telefonima.

 

Takođe, Google je najavio da će i neke njihove aplikacije, poput YouTube-a, Street View-a i Photos-a dobiti verzije za virtuelnu realnost. Daydream će biti lansiran na jesen ove godine.

 

Teme za tastaturu

 

Printskrin: Youtube/The Verge

Printskrin: Youtube/The Verge

 

Na Google-ovoj zvaničnoj tastaturi moći ćemo da menjamo teme. Moguće je promeniti boju, dodati ili ukloniti prostor između tastera, a moguće je odabrati i sopstvenu fotografiju kao pozadinu.

 

Performanse

 

Kompanija Google ističe da će sa novim Androidom drastično poboljšati performanse. Android N koristiće novi grafički API pod imenom Vulkan, a takođe će imati i novi JIT kompajler. Google ističe da će to poboljšati bateriju, kao i da će veličina aplikacija i njihova instalacija biti manja, odnosno kraća.

 

Novi emotikoni

 

Printskrin: Youtube/The Verge

Printskrin: Youtube/The Verge

 

Google će sa Androidom N predstaviti i 13 novih emotikona.

 

Pogledajte video:

 

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA