ZAKERBERG: U budućnosti ćemo moći da putem INTERNETA šaljemo MISLI I OSEĆANJA

Iako nam pomenuta ideja trenutno deluje prilično neverovatno, možda čak i nemoguće, Zakerberg je napomenuo da se trenutno sprovode neka "prilično luda istraživanja mozga" koja sugerišu kako bi u budućnosti ovakav prenos misli zaista mogao da bude moguć

  • 1

Osnivač Facebooka, Mark Zakerberg, smatra da je nakon razmene pisanih objava, fotografija, video-snimaka i virtuelne stvarnosti na internetu, sledeći korak prenošenje vlastitih misli i to direktno iz jednog mozga u drugi.

Vlasniku Facebooka su profil na Twitteru hakovali jer je koristio GLUPU ŠIFRU!

Iako nam pomenuta ideja trenutno deluje prilično neverovatno, možda čak i nemoguće, Zakerberg je napomenuo da se trenutno sprovode neka "prilično luda istraživanja mozga" koja sugerišu kako bi u budućnosti ovakav prenos misli zaista mogao da bude moguć.

Ljudi će, smatra Zakerberg, moći da zabeleže misli, odnosno ono o čemu razmišljaju ili osećaju, i to sačuvaju u nekom formatu koji će moći da podele sa drugim ljudima.

Ipak, do ostvarenja ovakvog prenosa misli verovatno će proći još nekoliko decenija, a Zakerberg je tokom svog "live" prenosa na Facebooku napomenuo da će korisnici morati da imaju kontrolu nad sadržajem koji žele da pošalju mislima i da prilikom prenosa svojih misli neće imati slobodu kakvu imaju danas kada objavljuju na primer video-snimke mačaka.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    17. jun 2016 | 11:45

    Kada to vreme dodje, i ako dodje, važiće srpska narodna izreka. "Kada bi svako pamet svoju pustio niz kosu livadu svako bi trčao da svoju uhvati".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA