HAKOVAN DIREKTOR GOOGLE-A: Hakeri spremaju još napada. Evo ko je SLEDEĆI

Organizacija OurMine je pre nekoliko nedelja hakovala Twitter i LinkedIn nalog osnivača Facebooka, Marka Zakerberga, kao i Twitter naloge generalnog direktora Spotify-a Danijela Eka, jednog čelnika Amazona i glumca Čeninga Tejtuma, a sada je na red došao i generalni direktor Google-a

  • 0

Hakerska grupa OurMine napala je generalnog direktora Google-a, Sundara Pičaija. Hakeri su uspeli da provale u Pičaijev nalog na sajtu Quora, gde su ostavili poruku "samo testiramo tvoju bezbednost".

Vlasniku Facebooka su profil na Twitteru hakovali jer je koristio GLUPU ŠIFRU!

Ista poruka objavljena je i na Twitter nalogu generalnog direktora Google-a, a sporni postovi su ubrzo uklonjeni.

Organizacija OurMine je pre nekoliko nedelja hakovala Twitter i LinkedIn nalog osnivača Facebooka, Marka Zakerberga, kao i Twitter naloge generalnog direktora Spotify-a Danijela Eka, jednog čelnika Amazona i glumca Čeninga Tejtuma.

Hakeri nisu načinili nikakvu veću štetu, a sada su otkrili da spremaju još napada na čelnike IT industrije i javne ličnosti. 

- Samo pokušavamo da kažemo ljudima da niko nije siguran. U neke naloge smo provalili zbog slabih lozinki, a u druge zbog nekih ranjivosti u sistemu - istakla je ova grupa u e-mailu.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Spekuliše se da članovi OurMine organizacije žele da privuku pažnju kako bi mogli da prodaju svoje usluge.

Oni tvrde da će za 100 dolara učiniti bilo koji nalog na društvenim mrežama sigurnim, dok će za 1.000 skenirati sajtove u potrazi sa sigurnosnim rupama. OurMine tvrdi da je do sada zaradila 18.400 dolara prodavajući svoje servise.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: computerworld.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA