POJAVIO SE ČOVEK KOJI TVRDI DA JE ON NAPRAVIO IPHONE: Od Apple-a traži 10 milijardi dolara

Između 23. maja i 10. septembra 1992. godine, Tomas Ros je dizajnirao tri nacrta tehničkih uređaja koji su se sastojali od ravne pravougaone ploče sa zaobljenim uglovima

  • 6

Tomas Ros sa Floride podneo je tužbu protiv Apple-a u kojoj tvrdi da su iPhone, iPad i iPod nastali na osnovu njegove ideje i nacrta iz 1992. godine, a kao odštetu od Apple-a traži deset milijardi dolara.

POČELO JE: Ruski robot pobegao iz laboratorije i napravio HAOS U SAOBRAĆAJU!

Između 23. maja i 10. septembra 1992. godine, Ros je dizajnirao tri nacrta tehničkih uređaja koji su se sastojali od ravne pravougaone ploče sa zaobljenim uglovima. Ros je tada zamislio uređaj koji omogućava čitanje priča, romana, novina, kao i gledanje slika, prezentacija pa čak i filmova na ravnom ekranu osetljivom na dodir.

Pored pomenutih karakteristika, Ros je smatrao i da će taj uređaj služiti za komunikaciju, pisanje poruka i drugih beleški.

On je novembra 1992. godine podneo zahtev za priznavanje patenta kako bi zaštitio svoj izum, ali je zahtev odbijen u aprilu 1995. jer nije platio neophodne takse.

Iako tužilac tvrdi da njegov klijent doživljava velike i nepopravljive povrede koje se ne mogu kompenzovati novcem, ipak je zahtevao suđenje uz prisustvo porote i odštetu ne manju od deset milijardi dolara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA