Kad vidite koliko će APPLE zaraditi od POKEMONA - zavrteće vam se u glavi! (FOTO) (VIDEO)

Igricu Pokemon Go, kojom je japanska kompanija Nintendo postavila crtane likove u okruženje stvarnog sveta, moguće je "skinuti" besplatno, ali korisnici Apple-ovog iPhone-a mogu iskoristiti "PokeCoins" za kupovinu dodatnih funkcija

  • 0

Američki elektronski gigant Apple bi mogao da inkasira tri milijarde dolara od ludnice koja vlada za igricom Pokemon Go u narednih godinu do dve, jer igrači kupuju novčiće "PokeCoins" u Apple-ovoj onlajn prodavnici "App store", saopštila je brokerska kuća Nidem end Kompani.

PRVA SMRT ZBOG JURENJA POKEMONA: Dvojica tinejdžera izrešetana u Gvatemali!

Igricu Pokemon Go, kojom je japanska kompanija Nintendo postavila crtane likove u okruženje stvarnog sveta, moguće je "skinuti" besplatno, ali korisnici Apple-ovog iPhone-a mogu iskoristiti "PokeCoins" za kupovinu dodatnih funkcija, prenosi agencija Frans pres.

Paket od 100 "PokeCoinsa" košta 99 centi u Eplovoj onlajn prodavnici, ali njegova cena može ići čak i do 99,99 dolara za paket od 14.500 novčića.

Igrica Pokemon Go je do 18. jula imala 21 milion aktivnih korisnika u SAD, u samo manje od dve nedelje od njenog lansiranja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Igrica je dostupna u 35 zemalja sveta, i na uređajima koji koriste Android operativni sistem.

Korisnici u SAD provedu daleko više vremena na igranje igrica nego na korišćenje Facebooka ili WhatsAppa, prema podacima analitičke kompanije Senzor tauer, koja je takođe saopštila da su se prodavci elektronike susreli sa rastom prodaje punjača za mobilne telefone od lansiranja ove igrice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Akcije Apple-a  su, na jučerašnjem zatvaranju berze, porasle za pet odsto u tržišnoj vrednosti ili za oko 25 milijardi dolara od lansiranja ove igrice u SAD 6. jula.

Istovremeno, vrednost akcija Nintenda se gotovo duplirala, navodi Rojters.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA