≫ 

Pet znakova koji ukazuju na to da treba da promenite profesiju

Predstavljamo pet znakova koji jasno ukazuju na to da vam je promena posla ili profesije apsolutno potrebna

  • 0

Kako možete da procenite kada je vreme da promenite profesiju? Ako ste nekad sumnjali u odluke i izbore koje ste napravili, možda je vreme da to dobro preispitate.

Unutrašnji osećaji su najbolji kompas koji možete imati, oni vam šalju poruke u kojima su odgovori na sva pitanja koja vas muče ili kojih niste još ni svesni. Predstavljamo pet znakova koji jasno ukazuju na to da vam je promena posla ili profesije apsolutno potrebna.

1. Ako ste hronično iscrpljeni

Ukoliko se osećate hronično bolesno i iscrpljeno, to je verovatno zbog posla, jer mnogi od nas provode najviše vremena na radnom mestu. Ako ne volite posao, ni posao neće voleti vas, i to će se odraziti na vaše duhovno stanje. Vaše telo vam govori ono što vaš um ne želi. To može značiti da posao koji radite ili toksično okruženje utiče negativno, ali najčešće to znači da vam treba kompletna promena.

Foto-ilustracija: Profimedia/Mode Images Foto-ilustracija: Profimedia/Mode Images

2. Vaše veštine, odgovornosti i zadaci ne odgovaraju vašoj ličnosti

Možda je iznenađujuće, ali mnogi profesionalci su uspeli da budu vrlo dobri u poslu koji ne vole. Poslovni zadaci nametnuli su im razvijanje specifičnih grupa veština i tako su usavršili poslovne sposobnosti, ali to nikada nije potvrda da u tome uživaju. Ukoliko se prepoznajete u ovome, dobili ste jasan znak da vi i vaša radna pozicija ne sarađujete najbolje.

3. Došli ste do tačke u kojoj ni plata ne može da nadoknadi dosadu i osećaj praznine

Sve češće možemo čuti da ljudi koji ne vole svoj posao ni ne razmišljaju o promeni. Visoki procenat nezaposlenosti, mala ponuda poslova, teško zapošljavanje i male plate znatno su nam promenili svest o prirodi poslovanja. Strah od gubitka teško stečene sigurnosti glavni je uzrok zbog kog se mnogi nađu u bezizlaznoj situaciji. Novac čini da se osećamo zbrinuto, ali taj komfor je ogromna prepreka kada postoji želja za promenama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

4. Uprkos svim dobrim odlukama, osećate se loše

Postoje profesionalci koji su napravili sve „dobre” izbore, uradili sve što se od njih očekivalo, ali su ubrzo shvatili da to nije ono što su želeli. Važno je razjasniti da taj „dobar izbor” uglavnom znači udovoljavanje drugima, prihatiti posao ili unapređenja zato što su vam zapala, radije nego da pitate sebe „da li ja ovde pripadam?” Tragajte za odgovorom, jer samo vi možete da znate šta je najbolje za vas.

5. Imate osećaj da vaši talenti i sposobnosti mogu i treba da budu iskorišćeni na sasvim drugačiji, kreativniji način

Ako mislite da u životu ima više od onoga što ste doživeli, onda sigurno ima. Uvek postoji drugačiji način za život i posao, ali ga još niste otkrili. Ne sputavajte svoje talente, već napravite mesta za njih u svojim planovima, razradite ideje i krenite ka ostvarenju ciljeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA