GOOGLE RAZBESNEO MICROSOFT: Otkrio da su svi korisnici Windowsa UGROŽENI

Google je korisnicima uputio javno upozorenje samo 10 dana nakon što je obavestio Microsoft o bezbednosnom problemu na Windowsu

  • 5

Google je nedavno otkrio bezbednosni propust u Windows operativnom sistemu koji je Microsoftu zadao velike probleme.

WINDOWS 10 ĆE SE PROMENITI: Pogledajte šta ćemo sve moći da uradimo uskoro!

Iako standardna procedura podrazumeva rok od 60 dana da se problem reši, odnosno da se napravi update, Google je samo 10 dana nakon što je obavestio Microsoft o problemu odlučio da korisnicima uputi javno upozorenje.

Microsoft nije uspeo da dovrši patch, što znači da su, uprkos tome što su korisnici Chromea sada bezbedni, Windows sistemi i dalje kompromitovani, a javnost toga i te kako svesna. 

Iako Google navodi da je skratio rok jer su hakeri već uveliko počeli da zloupotrebljavaju propust, Microsoft smatra da bi skretanje pažnje hakerima na slabosti u sistemu moglo samo da pogorša situaciju i da je sada broj potencijalno ugroženih korisnika znatno veći. 

Problem se može okarakteristi kao kritičan jer je vrlo specifičan. Naime, on omogućava napadačima da izađu iz sandbox kontejnera putem propusta u win32k sistemu.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tad

    1. novembar 2016 | 16:44

    Ne postoji siguran sistem!

  • Dule

    2. novembar 2016 | 13:17

    Windows je i ovako pun propusta, navlaci viruse,dosta losiji od android o.s.

  • Ники

    7. novembar 2016 | 11:56

    Svi sistemi imaju propuste, windows je ok, ali koristim najvise linuks mint i ubuntu, jer sam naviko, neka koristi svako onaj sistem koji mu više odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA