0

Microsoft otkrio još opcija koje u aprilu stižu na Windows 10

Očekuje se da će Microsoft završiti Windows 10 Creators Update krajem ovog meseca, a da će ga objaviti u aprilu

Microsoft je testerima danas objavio novu “preview” verziju Windows 10 Creators Update-a (build 15002) koji donosi puno novi opcija i promena.

IZGLED WINDOWSA 10 će se potpuno promeniti na jesen!

Jedna od prvih novina je “tab preview bar” u Microsoft Edge internet pretraživaču koji će korisnicima omogućiti da “provire” u sve otvorene tabove bez potrebe da napuštaju stranicu na kojoj se trenutno nalaze, piše “The Verge”. Microsoft je takođe dodao mogućnost čuvanja otvorenih tabova i njihovo ponovno pokretanje jednim klikom ukoliko korisnik slučajno zatvori ili restartuje Edge.

Još jedna nova opcija je smanjenje “plavog svetla” u toku večernjih sati. Naime, naučno je dokazano da plavo svetlo utiče na spavanje, pa će ekran računara sa Windows 10 sistemom kada zađe sunce poprimiti žućskatu boju.

Desktop aplikacije će takođe imati dozvolu da promene DPI podešavanja kako bi se skalirale pravilno na većim rezolucijama.

Sa novom verzijom Windowsa Microsoft će takođe početi da blokira Flash sadržaj. Microsoft Edge će po automatizmu blokirati nepoverljiv Flash sadržaj, pa će korisnici morati da daju svoju dozvolu ukoliko žele da ga ipak pokrenu.

Start meni je takođe doživeo blage promene, pa je sada aplikacije na njemu moguće grupisati u foldere.

startfolders3

Novi “build” nije doneo promene u dizajnu korisničkog interfejsa, uprkos informacijama da će se on promeniti na jesen ove godine.

Takozvani plavi ekran smrti više nije plav, već će od sada biti zelene boje. 

Očekuje se da će Microsoft završiti Windows 10 Creators Update krajem ovog meseca, a da će ga objaviti u aprilu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: MIcrosoft, Microsoft Edge, Operativni sistem, Windows, Windows 10

foto dana

video dana