Kako sam kupio novu Nokiju 3310 i napravio sebi - PAKAO OD ŽIVOTA (FOTO)

- Sve je bilo spakovano u originalnu kutiju, jedva sam dočekao da stignem kući i otvorim je... Moje ushićenje je bilo neverovatno, na Instagramu i Facebooku sam pokupio bezbroj lajkova i dobio pregršt komenatara za ovaj odličan potez, ali onda sam rešio da ga napunim i koristim... i tada je krenuo pakao - ispričao je J.S. za Telegraf

  • 58

Od kada se na internetu pojavila informacija da će kompanija HMD Global, sadašnji vlasnik Nokia brenda, na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnih tehnologija predstaviti rimejk legendarnog modela 3310, interesovanje za ovaj mobilni telefon je naglo skočilo. Nedavno smo pisali o tome kako svako može da preko Aliexpress-a i drugih sličnih sajtova kupi Nokiju 3310 za desetak evra. Čitalac Telegrafa J.S. je nakon čitanja našeg teksta rešio da kupi legendarni telefon i tada nam je otkrio kako je došao do svog primerka čuvene Nokije. Međutim, sreća zbog kupovine čuvenog telefona je kratko trajala.

U nastavku vam prenosimo kompletnu ispovest J.S. kojem je Nokija 3310 napravila PAKAO od života!

KUPIO SAM LEGENDARNU NOKIJU 3310: Platio sam je 9 evra! Evo kako da je kupite i vi!

"Čim sam saznao da je ponovo moguće kupiti legendarni telefon, iste sekunde sam izguglao sve opcije i zaključio da je najbolje da je kupim preko Aliexpressa. Pošto je cena bila veoma povoljna, oko 11 evra, a isporuka besplatna, bio sam ubeđen da ću za smešne pare da dobijem telefon, koji možda jeste zastareo, ali koji mi može koristiti upravo za ono što i želim - telefonske razgovore i slanje SMS poruka. Zato sam odmah poručio dva komada.

Printskrin: Aliexpress Printskrin: Aliexpress

>> 10 razloga zašto je Nokia 3310 najbolji telefon svih vremena!

Sama isporuka je trajala nešto kraće od mesec dana, telefon je stigao u moju poštu i prilikom preuzimanja sam platio i nekoliko stotina dinara PDV-a, tako da me je na kraju opet telefon iskoštao manje od 15 evra (što je jeftinije od najjeftinijih sličnih "neandroid" telefona koji se nude kod nas).

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

>> KAKO DA KUPUJETE PREKO INTERNETA: Ovi sajtovi besplatno dostavljaju na kućnu adresu i jako su jeftini!

Sve je bilo spakovano u originalnu kutiju, jedva sam dočekao da stignem kući i otvorim je... Moje ushićenje je bilo neverovatno, na Instagramu i Facebooku sam pokupio bezbroj lajkova i dobio pregršt komenatara za ovaj odličan potez, ali onda sam rešio da ga napunim i koristim... i tada je krenuo pakao.

Prvo, tek kada sam izvadio bateriju iz kutije shvatio sam da u pitanju nije originalna Nokijina baterija (koja je svojevremeno radila i duže od 10 dana), već neka "no name" baterija. Ubacio sam je u kućište, a onda uzeo punjač i shvatio da ni punjač nije original. Ipak, na punjenju je sve delovalo ok, displej je signalizirao da se telefon puni, a ostavio sam je preko noći da se puni i ujutru je displej pokazao da je baterija napunjena do kraja. Ubacio sam sim karticu, pozvao prijatelja koji me je najviše prozivao da sam "ponovo bacio pare na glupost" i rekao mu: "Brate, svečano te prvog zovem sa starog, a potpuno novog legendarnog telefona Nokija 3310. To je ona "glupost" za koju... i tada se veza prekinula, pa nisam uspeo da završim rečenicu "si mi rekao da sam bacio pare". Ispostavilo se da je bio u pravu.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

>> KAKO DA KUPUJETE PREKO INTERNETA: Možete uštedeti dobre pare, samo pratite ova uputstva!

Naime, telefon se volšebno ugasio usred razgovora. Uključio sam ga ponovo, ponovio poziv, ali ovog puta on je trajao tek toliko da razmenimo "halo" pozdrave. Pomislio sam da je problem u bateriji, jer je signalizirano da je u pitanju ispražnjena baterija, međutim, uspeo sam da pronađem radnju koja prodaje original baterije, kupio jednu (koja je koštala skuplje od telefona), ubacio je i dobio isti efekat. Moja legendarna, neuništiva, čuvena, kultna Nokija 3310 imala je mogućnost razgovora od samo nekoliko sekundi.

Promenio sam potom i punjač, ali je efekat bio isti.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Rešio sam da otpakujem drugi aparat, ponovio sve isto sa punjenjem baterije, ali za razliku od prvog koji je radio loše, ovaj drugi je radio katastrofalno loše. Zapravo, nije uopšte radio, odnosno nije nikad uspeo da pronađe mrežu ni na jednoj sms kartici koju sam probao... A probao sam sve moguće i nemoguće.

Na kraju sam razmišljao šta uraditi sa telefonima, kako od dva nikakva napraviti jedan nekakav, ali sam posle cimanja i maltretiranja ipak ispeo "glup u društvu", a za 30-ak evra dobio sam dva ukrasa za policu, koja su svoje mesto našla pored starog polaroid aparata i Tehniksovog gramofona."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • no name

    21. februar 2017 | 16:23

    I kakav je sad ovo "PAKAO" od zivota ,nek mi neko kaze ?!?!??

  • CCCC

    21. februar 2017 | 17:48

    Au brate,stvarno si prosao pakao!Jel ima neki sms broj na koji mozemo da posaljemo poruku i pomognemo coveku?Srbijo,budi se,pomozimo ovom nesrecnom coveku!Izdrzi brate!

  • boki

    21. februar 2017 | 16:22

    kakav pakao burazeru.. dobro si preziveo ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA