≫ 

Učite od njih: Ovo su najbolji svetski dizajneri enterijera

Predstavljamo vam listu najboljih dizajnera enterijera u svetu, prema portalu „Best Interior Designers“

  • 0

Dizajniranje enterijera, kao i bilo koja druga vrsta dizajniranja, nije statično zanimanje: stilovi se razvijaju, tehnologije se unapređuju, izazovi su drugačiji. Kako se s tim nose najbolji dizajneri?

Predstavljamo vam listu najboljih dizajnera enterijera u svetu, prema portalu „Best Interior Designers“. Iako imaju različite stilove, ovi poznati dizajneri enterijera imaju jednu zajedničku crtu: njihov rad je maštovit, inteligentan i nadahnjuje.

Keli Verstler

Kada je dizajn enterijera u pitanju, magazin „Njujorker“ ju je nazvao „Velikom damom koja vlada Istočnom obalom“. Ali za Keli Verstler se pre može reći da je rok zvezda. Autorka, blogerka, modna ikona, virtuoz za brending, dekorater i muza hotela „Vajsroj” (Viceroy) i „Tajds” (Tides), Verstlerova ima šarenolik profil kao što su šarenoliki i njeni klijenti (Gven Stefani  i Gavin Rosdejl su samo neki od njih).

U hotelu „Vajsroj“ Keli je uklopila toliko raznovrsnih stilova – od rustičnog baroka do veselog, modernog enterijera – te hotel zadivljuje svojim šarenim „haosom“.

Žan Luj Denio

Denio, koji se nalazi na „El dekor“ (Elle Decor) i AD listi 100 najboljih dizajnera enterijera na svetu, odavno je u ovom poslu. Denio u svom dizajnu stavlja akcenat na stvaranje atmosfere. Njegovi dekori su kao igrališta i prostori na kojima on spontano stvara svoju magiju, uvek prateći aktuelne i stvarajući nove trendove.

Denio je kao dizajner priznat u svetu, a posebno je poznat po svom eklektičnom i amblemskom dizajnu enterijera. Nikada se ne pridržava čistih stilova, već radije pušta da se njegovo akademsko znanje prevede u „dizajnerski vokabular“, koji je ujedno i neformalan i hrabar. Ako radi nešto savremeno, u tome uvek postoji veliki uticaj istorije i literature, koje unosi u svoj dizajn kako bi proizveo nešto bezvremensko, ali i savremeno.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Piter Marino

Želim da stvorim privid i stvarnost trajnosti." To nisu reči Pitera Marina, već pripadaju arhitekti i dizajneru enterijera Rencu Monđardinu, koji je jedna od Marinovih najvećih inspiracija.

Ali Marinov rad svakako otelotvoruje ovu izjavu. Kao i njegov italijanski kolega, Piter Marino veruje u besprekornu integraciju arhitekture i enterijera. Sada je među najpoznatijim i najtraženijim dizajnerima u Americi, a poznat je i kao „otac kožnog luksuza“.

Među njegovim poznatim delima je i Diorova kuća mode u Seulu. Marino je bio zadužen za enterijer u kome je pomešao teksture na plafonima, zidovima i podovima kako bi naglasio svuda prisutnu eleganciju.

Studio Dejvida Kolinsa

Dejvid Kolins je bio irski arhitekta i dizajner koji se specijalizovao za dizajn enterijera restorana i barova u Londonu. Njegov „David Collins Studio“ kombinuje maštu i kreativnost u razvoju luksuznog enterijera i radi projekte širom sveta.

Studio je osnovao sam Kolins 1985. godine. Iako je Kolins preminuo 2013. godine, studio je preživeo i slavi 31. godinu. Ovaj studio je redefinisao način na koji ljudi žive kroz mnoštvo inovacija, s posebnim osećajem za prostor. Sam Kolins je dizajnirao enterijer maloprodajnih objekata za „Jimmy Choo“, „Alexandera McQueen“ i „Harrods“.  Osim toga, dizajnirao je i „Charles“, stambenu zgradu u luksuznom delu Njujorka.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Marsel Vanders

Marsel Vanders je holandski dizajner koji je pridobio svetsku pažnju 1996. godine svojim kultnim radovima Čvornovata stolica (Knotted Chair) i Stočić od čipke (Lace table) koji su nastali tokom rada u kompaniji za konceptualni dizajn u Amsterdamu „Droog Design”.  

Radio je za brendove kao što su: Alessi, Moroso, Kartell, Flos, Cosme Decorte, Target, Puma, Swarovski, Baccarat, Mark & Spenser, a od početka rada u oblasti dizajna sarađivao je i s Džasperom Morisonom i Jirgenom Bejom.

Iako je za mnoge on „anomalija“ u svetu dizajna, Marsel je uspeo u svojoj misiji da napravi „mesta koja zrače ljubavlju, strastvenim životom i ostvaruju najuzbudljivije snove". Njegov rad uzbuđuje, izaziva i mišljenja o njemu su podeljenja, ali Marsel uvek uspeva da priredi iznenađenje u svojoj domišljatosti, izazove mnoštvo komentara i uradi ono što  najviše voli – da zabavi.

Keli Hopen

Keli Hopen je popularna engleska dizajnerka enterijera, autorka i vlasnica kompanije „Kelly Hoppen Interior“. Hopenova ima vrlo uspešnu karijeru i jedno je od najvećih imena u dizajnu enterijera u svetu.

Ova dizajnerka, osim radova u ugostiteljstvu i stambenim objektima, radi i dizajn enterijera fantastičnih jahti svojih privatnih klijenata, te u brojnim komercijalnim projektima širom sveta, uključujući restorane, kancelarije i avione.

Neki  od njenih poznatih klijenata su Selena Gomez, Viktorija Bekam i Metju Šou. Hopenova je 2011. godine predstavila svoj šou na televiziji „Channel 5“ pod nazivom „Superior Interior with Kelly Hoppen“. U 2013. godini postala je jedna od „novih zmajeva“ u BBC-jevoj emisiji „Dragons' Den“. U 1996. godini Hopenova je dobila nagradu  „Andrew Martin“ za dizajn enterijera.

Nakon toga je osvojila brojne druge nagrade, uključujući i nagradu „European Woman Of Achievement“ u 2007. godini i nagrade magazina „El” (Elle) i „Gracija (Grazzia) za dizajnerku godine.

Dizajneri enterijera rade jedan od najkreativnijih poslova, koji je uz to i izuzetno dobro plaćen. Ako vas zanima karijera u ovoj oblasti, više o potrebnim veštinama i znanjima možete da saznate na školovanju za dizajnera enterijera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA