Ove tri platforme za blogovanje će vam pomoći da zaradite od pisanja

Ako želite da podelite svoje znanje u vezi s temama koje vas zanimaju, i sami možete postati bloger. Da vam olakšamo početak, evo koje platforme možete upotrebiti

  • 0

Da li vam se desilo da naiđete na kvalitetniji sadržaj o nekom proizvodu čiju kupovinu razmatrate na nepoznatoj internet-stranici nego na zvaničnoj prezentaciji tog proizvoda? Takav tekst je napisao bloger. Blogeri dele svoja znanja iz hobija ili za novac. Nekada ih angažuju kompanije kao promotere svojih proizvoda, a nekada oni to rade jer žele da upozore, aktiviraju svoje čitaoce, ili da im pomognu.

Ako želite da podelite svoje znanje u vezi s temama koje vas zanimaju, i sami možete postati bloger. Da vam olakšamo početak, evo koje platforme možete upotrebiti.

Yola

Ova platforma je idealna za početnike, koji se do sada nisu oprobali u svetu blogovanja. Iako vas ograničava da istovremeno imate samo dva bloga, odnosno sajta, za početak će vam biti sasvim dovoljna.

Ovde možete birati među desetinama različitih dizajniranih tema sve dok ne pronađete onu koja se apsolutno uklapa u koncept koji ste zamislili i koja vam odgovara i estetski i funkcionalno.

Na raspolaganju vam je 1GB prostora za smeštanje različitih dokumenata i podataka, a nećete morati da brinete ni o neželjenim reklamama na svom blogu, koje niste sami izabrali.

WordPress

Bilo da se bavite blogovanjem ili tek razmišljate o tome, sigurno ste čuli za ovu platformu. Statistika pokazuje da se gotovo petina celokupnog interneta nalazi upravo na WordPressu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ova činjenica uopšte ne iznenađuje budući da je ova platforma izuzetno jednostavna za korišćenje i dozvoljava instalaciju novih sajtova u samo nekoliko klikova. Takođe, zajednica ljudi koja stoji iza ovog „projekta” uvek je tu da vam pomogne ukoliko imate bilo kakvih pitanja, a broj dizajnerskih tema koje možete instalirati prevazilazi okvire koji se mogu sagledati.

Ako tek počinjete sa blogovanjem – ovo je ubedljivo najbolji izbor za vas.

Tumblr

Mnogi će reći da je ova platforma možda bliža Twitteru, koji je zapravo mikrobloging sistem, nego WordPressu. Međutim, činjenica je da i na njoj možete postaviti svoj sajt, izabrati temu i početi da objavljujete sadržaje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Reputacija mu je donekle problematična, jer ne postoji sistem cenzure, ali to, s druge strane, podrazumeva slobodu izražavanja i objavljivanja, što vam svakako pogoduje, čime god da se bavite i o kojim god temama da želite da pišete.

Još jedna prednost je i njegova fantastična prilagodljivost mobilnim uređajima.

Sigurno postoji veliki broj tema o kojima često razmišljate i želite da podelite svoje mišljenje o njima s drugima, ali ne znate kako. Sada imate sužen izbor kanala. Izaberite jedan od ponuđenih i počnite. A kada dosegnete određeni broj poseta, možete početi i da zarađujete od toga.

Upišite obuku iz odnosa s javnošću i internet-marketinga kako biste se upoznali sa svim tehnikama koje će vam koristiti u nastojanju da od blogovanja napravite profesiju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA