TENKOVIMA NA KGB: Održan 3 na 3 turnir u World of Tanks (FOTO)

World of Tanks ili ti skraćeno WoT, je jedna od najpopularnijh MMO igara na svetu, trenutno sa preko 110 miliona registrovanih naloga. WoT je izašao 2011. godine, i nakon LoL-a, pokazao je da "free to play" igre mogu da zarade itekako puno novca.

  • 3

Wargaming, kompanija koja stoji iza ove igre, dugo nije obraćala pažnju na Balkan iz nekoliko razloga. Pre svega kupovna moć na ovom području je manje nego li u Zapadnoj Evropi ili Americi, a što se tiče brojnosti, zna se da su Poljaci po tom pitanju neprikosnoveni. Srećom po nas ta percepcija se polako menja, pre svega zahvaljući velikom broju domaćih YouTubera ili Twitch streamera koji promovišu WoT. 

Upravo zato su odgovrni ispred klana Kazna Kru rešili da organizuju 3 na 3 turnir, kao neku vrstu pokaznog testa koji bi trebalo da Wargaming-u pokaže veličinu i snagu zajednice.  U pomoć im je pritekla igraonica KGB, koja je na rasploganje stavila preko 60 vrhunskih računara, dok je Cooler Master Balkan obezbedio  nagradni fond koji se sastojao od novca (50.000 dinara je bilo raspoređeno na prva četiri tima) i hadrvera.

privatna arhiva privatna arhiva

Prva tri tima su dobili  tri Masterkeys Pro tastatutre za prvo, tri Masterplus Pro slušalica za drugo i tri Mastermouse Pro miša za treće mesto. Wargaming je obezdeio zlato, tj WoT in-game valutu. Ovako bogat nagradni fond je izazvao veliko interesovanje zajednice, o čemu najbolje svedoče postovi na facebook Fan page World of Tanks Balkanci, koja je bila zadužena za promociju turnira, pored YouTube kanal KursorTv, koji vodi Kojot, jedan od članova Kazna Kru klana i organizator samog turnira.

nagrade privatna arhiva

Sam turnir se održao 5. marta, a učestvovalo je 19 ekipa. Sistem takmičenja je bio malo neuobičajen, pre svega jer su organizatori želeli da privuku igrače koji se ne takmiče u nekoj od aktuelnih WoT liga. U grupnom delu takmičenja igrale su se "assault" mape, a nakon toga u singl eliminacijima igralo se "attack-defense" na 3 dobijene partije. KGB igraonica je stavila na raspolaganje sve svoje mašine pa je grupni deo (4 grupe sa po 4 ekipe i 1 grupa sa 3) bio završen izuzetno brzo. Iako su se igrali Tier 6 tenkovi (što je neke "profesionalce" iznerivralo pa se nisu prijavili) nije bilo nekog većeg izneađenja. Većina favorita je sa 3-0 pobedila svoje protivnike dok su najčešće korićeni tenkovi bili "Cromwell" i "T37".

privatna arhiva privatna arhiva

Većina timova je stigla do polufinala bez ijedne izgubljene runde, što samo govri o tome koliko su bili dominantni. Sama polufinala su bila napeta, iako to rezultati od 3-0 ne govore. Jednostavno u Tier 6 partijama i najmanja greška može biti pogubna pošto sami tenkovi imaju jako malu količinu HP (zdravlja), te bivaju lako eliminsani.

U finalu su se sastali "All IN" i "Just Hard" koji do tada nisu izgubili nijednu rundu. Iako su ekipe bile sastavljen za ovaj turnir, sami igrači se veoma dobro znaju pošto često igraju ESL lige. Sam meč je bio izuzetno napet, a borba izjednačena. Pobednik turnira je bio odlučen u 5 partiji, a to je bila ekipa ALL In. Just Hard je zauzeo drugo mesto a treći su bili Semper Anticus.

privatna arhiva privatna arhiva

Svi prisutni su bili oduševeljni kako organizacijom tako i samim turnirom koji je uprkos velikom broju ekipa bio završen za nepunih 5 sati.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.r

    14. mart 2017 | 22:16

    PAZNJA!!!Ko je ozenjen i ima dece ,zenu ,porodicu NE instalirati igricu!!!!!!

  • Milos

    15. mart 2017 | 15:21

    Igrao sam je 3 godine,jedva sam se skinuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA