Pametni telefon koji vas ulepšava: Samo pogledate u njega i on učini čuda (FOTO) (VIDEO)

Zbog porasta broja korisnika društvenih mreža i "streaming" opcija, ASUS je osetio potrebu da predstavi uređaj koji će biti idealan saputnik onima koji svakodnevno koriste ovaj vid komunikacije

  • 3
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kompanija ASUS nedavno je predstavila novi smartfon srednje klase - ZenFone Live. U pitanju je pametni telefon namenjen mlađoj populaciji, ali i starijima koji žele da se podmlade na slikama i snimcima, i prvi je uređaj na svetu koji dolazi sa tehnologijom automatskog "live" ulepšavanja koja je idealna za one koji vole da strimuju video-sadržaj na svim popularnim društvenim mrežama, ali i za sve druge koji vole da snimaju video za ličnu arhivu.

TELEFON KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Testirali smo ASUS Zenfone 3 i bili iznenađeni šta sve može da uradi!

Zbog porasta broja korisnika društvenih mreža i "streaming" opcija, ASUS je osetio potrebu da predstavi uređaj koji će biti idealan saputnik onima koji svakodnevno koriste ovaj vid komunikacije.

Dizajn

Na prvi pogled, ZenFone Live veoma podseća na iPhone. Naravno, to znači da je u pitanju veoma elegantan i dopadljiv telefon, iako bi bio još bolji da je kućište napravljeno od metala, a ne od plastike.

Zbog svog ergonomskog dizajna, telefon je vrlo lako koristiti jednom rukom.

ASUS se i ovoga puta odlučio da navigacioni tasteri budu kapacitivni.

Na levoj bočnoj ivici nalazi se slot za SIM kartice, na gornjoj 3,5mm ulaz za slušalice, dok su na donjoj stranici micro USB port i zvučnik. Desna bočna ivica rezervisana je za tastere za kontrolu zvuka i uključivanje/isključivanje ekrana, odnosno telefona.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sočivo kamere nalazi se u levom gornjem uglu pozadine telefona, pored kojeg je smešten LED blic. S obzirom na to da je glavna uloga ovog telefona strimovanje, logično je da prednja kamera takođe ima LED blic, zbog čega je dobar izbor i za sve koji vole da prave selfije. Pri slabom svetlu će ZenFone Live biti bolji i od nekih skupljih modela.

Ono što nam se naročito dopalo kod izgleda ovog modela je to što je tanak i lagan. Kao i gotovo svi drugi mobilni telefoni u ovoj cenovnoj klasi, ni ZenFone Live nema skener za otisak prsta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Displej

ASUS ZenFone Live dolazi sa IPS LCD ekranom od pet inča HD (720p) rezolucije. Iako nije u pitanju Full HD rezolucija, moramo uzeti u obzir da je u pitanju uređaj srednje klase.

Međutim, ono što nas je iznenadilo kod ovog konkretnog modela je to koliko ekran ima dobru vidljivost pri jakoj dnevnoj svetlosti, pa nismo imali nikakvih problema pri korišćenju uređaja u tim uslovima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takođe, zbog IPS tehnologije u ekran je moguće gledati iz najrazličitijih uglova, a kvalitet slike se ne gubi.

Boje su prilično jarke, a zahvaljujući posebnoj opciji u podešavanjima, njihovu jačinu je moguće podešavati u zavisnosti od toga za šta se ekran koristi.

Softver

Printskrin Printskrin

ZenFone Live dolazi sa Android 6.0 Marshmallow operativnim sistemom i dobro poznatim ASUS-ovim Zen UI korisničkim interfejsom. Animacije prilikom kretanja kroz sistem su naročito dobro optimizovane, pa sve deluje brzo i fluidno.

Naravno, tu je i pregršt ASUS-ovih aplikacija koje dolaze unapred instalirane na telefon, iako mnoge od njih nismo ni koristili, već smo se odlučili za Google-ove alternative. Nažalost, unapred instalirane aplikacije nije moguće obrisati, već ih je jedino moguće isključiti.

Printskrin Printskrin

ASUS naravno nudi korisnicima pregršt tema za prilagođavanje izgleda operativnog sistema svojim potrebama.

Pored pomenutih aplikacija, ZenFone Live dolazi i sa nekoliko monitoring aplikacija koje će pratiti status uređaja i operativnog sistema i korisnika redovno obaveštavati o potencijalnim problemima.

Hardver

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovaj telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 400 procesor u kombinaciji sa 2 GB RAM i 16 GB interne memorije. Dobra stvar je ta što je ASUS omogućio proširenje interne memorije pomoću SD kartice do 128 GB.

Procesor koji čini srce ovog telefona nije najnovije generacije, ali će se ZenFone Live bez problema izboriti sa svakodnevnim zadacima poput telefoniranja, surfovanja internetom, slušanjem muzike i gledanjem video-snimaka.

Nažalost, performanse u većini video-igrica nisu baš na zavidnom nivou.

Kamera

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zenfone Live ima zadnju kameru od 13 megapiksela sa otvorom blende f/2.0, auto-fokusom i LED blicem.

Međutim, ono što je posebno kod ovog telefona je kamera koja dolazi sa modom za ulešavanje u realnom vremenu. Kada je hardverska strana prednje kamere u pitanju ona ima pet megapiksela sa otvorom blende f/2.2, blic i širokougaono sočivo od 82 stepeni. Istakli bismo da je prednji blic retka karakteristika kod uređaja u ovom cenovnom rangu.

Dovoljno je pokrenuti aplikaciju BeautyLive koja dolazi sa telefonom, izabrati nivo ulepšavanja od 0 do 10 i platformu na koju želite da strimujete. Aplikacija je veoma jednostavna za korišćenje, a istovremeno je korisna za sve koji veoma često koriste "live stream" opciju na društvenim mrežama, naročito mlađa populacija. Napomenuli bismo da BeautyLive aplikacija funkcioniše samo sa prednjom kamerom, što je i logično pošto joj je primarna uloga "strimovanje".

Sa druge strane, postoji i mod za ulepšavanje (Beautification mode) koji će učiniti kožu lica lepšim, ukloniće bubuljice i sve ostale nepravilnosti, a koji funkcioniše sa obe kamere.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iako kvalitet kamere nije na zavidnom nivou, fotografisanje sa prirodnim svetlom daće dobre rezultate.

Aplikacija kamere je ista kao i na svim ostalim ZenFone telefonima i dolazi sa pregršt različitih modova za fotografisanje.

Zadnja kamera napraviće fotografije solidnog kvaliteta, naročito kada je dnevno osvetljenje u pitanju. Takođe, softversko procesuiranje će doprineti da fotografije uslikane ovom kameru izgledaju još bolje.

Pogledajte fotografije napravljene kamerom ovog telefona:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Baterija

ASUS ZenFone Live dolazi sa baterijom od 2.650 mAh.

Telefon će sa umerenim korišćenjem (pozivima, proveravanjem društvenih mreža, dopisivanje...) izdržati ceo dan, dok će sa agresivnijim korišćenjem, kao što je gledanje video-snimaka, izdržati oko četiri sata.

Trajanje baterije kada se telefon ne koristi je prilično impresivno, pa će se procenti baterije veoma sporo smanjivati.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Punjenje baterije u proseku traje oko dva sata.

Zaključak 

ZenFone Live možda nije najbolji telefon na tržištu, ali po svojoj pristupačnoj ceni ima šta da ponudi svojim korisnicima. Lagan i kompaktan dizajn i solidna kamera sa modom za ulepšavanje u realnom vremenu je ono što nam se dopalo kod ovog modela.

Cena ovog uređaja iznosi 19.990 dinara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    23. jun 2017 | 13:06

    Ovaj tekst je pravo osvezenje. Kad god se prica o telefonima, prica se samo o onim koji kostaju 500+ EUR. Znam ja da su oni super, ali dzaba mi to kad para neeemaaa. Vec vidim gomilu komentara kako mu fali ovo, kako je slabo ono, ali meni se cini da je ZA TE PARE super telefon. Ima par stvari koje su bas retke u tom cenovnom rangu i cenim da bi se dopao i mojoj zeni i mojoj deci :)

  • kladionica

    23. jun 2017 | 12:28

    Sto se tice dizajna cista kopija iphona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA