Razmišljate o nabavci novog telefona? Evo zbog čega je Tesla smartfon sa 4G mrežom savršen izbor! (FOTO)

U narednih par rečenica probaćemo da vam približimo ovu tehnologiju i njene najznačajnije prednosti

  • 4

U vremenu u kojem živimo, internet više nije privilegija malog broja ljudi. Danas, bez interneta teško možemo da zamislimo obavljanje i najjednostavnijih svakodnevnih aktivnosti.

Sećate se koliko je nekada bilo potrebno vremena da se učita neka stranica u pretraživaču? Da ne govorimo o preuzimanju muzike ili, ne daj bože, nekog fajla većeg formata. Čitava večnost!

Na sreću, stvari su se značajno promenile. Zahvaljujući brzom napretku tehnologije, sada ne samo da je internet svima dostupan, već su i brzine prenosa podataka neuporedivo veće.

S tim u vezi, danas govorimo o 4G ili LTE mreži. Sigurni smo da ste mnogo puta do sada čuli ovaj termin, ali šta je to zapravo? Šta omogućava ta mreža? Kako ona može da nam olakša život?

U narednih par rečenica probaćemo da vam približimo ovu tehnologiju i njene najznačajnije prednosti.

Svesni smo brzine kojom se danas živi i potrebe da željene informacije dobijemo baš onog trenutka kada su nam neophodne. Upravo 4G mreža omogućava izuzetno brz protok podataka, što znači da se velike količine podataka mogu preuzeti u veoma kratkom roku.

Pri nekadašnjim brzinama interneta, gledanje online sadržaja visoke rezolucije bilo je iscrpljujuće, jer je bilo potrebno mnogo vremena da se oni učitaju i prikažu. Sećate li se kako smo ranije kvalitet snimaka na YouTube-u smanjivali na 240p ili čak 144p, jer drugačije nisu mogli da se prikažu?

Foto: Promo/Dušan Stojančević Foto: Promo/Dušan Stojančević

4G mreža rešava ove probleme. Zahvaljujući njoj, video streaming u visokoj rezolucij teče glatko, bez zastoja i čekanja na učitavanje.

Brzine prenosa kod 4G mreže kreću se čak do 100 Mb/s što praktično znači da biste aplikaciju od 20MB mogli da „skinete“ za manje od dve sekunde. Ovo konkretno znači da biste sa gledanjem filma od 2GB mogli da započnete već za oko dva minuta.

Impresivno, zar ne?

Foto: Promo/Dušan Stojančević Foto: Promo/Dušan Stojančević

Još impresivnije je to što su vam kvalitetni telefoni koji pomenutu tehnologiju podržavaju, danas dostupni po pristupačnim cenama.

Domaći brend Tesla u svojoj ponudi ima 4G telefone koji svojim karakteristikama mogu da pariraju mnogo zvučnijim imenima. I zato, zašto ne biste uživali u svim prednostima LTE mreže uz neki od telefona iz široke ponude ovih uređaja? Jer, jedno je sigurno: bez obzira da li spadate u najzahtevnije ili one manje zahtevne korisnike, izbor modela Tesla pametnih telefona omogućava vam da uživate u svim prednostima savremenih tehnologija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksej Stan

    21. jun 2017 | 20:04

    Odlican ne 4G. Jeste brz. Samo mnogo troši, daleko vise nego 3G

  • Miske90

    21. jun 2017 | 21:43

    Tekst me je tako podsetio da sada net uzimamo zdravo za.gotovo i da skoro nismo ni osetili koliko se sve brzo razvijalo, pitam se u kom pravcu sve ovo ide?

  • Vesna

    21. jun 2017 | 18:09

    Divan pogled!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA