≫ 

5 stvari koje možete da uradite u Apple mapama, ali ne i u Google mapama

Zbog ovih stvari Apple mape su superiorne u odnosu na Googleove

  • 1

Sve veći broj korisnika odlučuje se za Google mape prilikom korišćenja navigacije. Kao odgovor na to, Apple mape često pružaju nove unapređene funkcije po kojima bi se razlikovale od konkurenata.

Evo šta ćete sve novo dobiti na iPhoneu kada skinete iOS 11.3

U nastavku sledi 5 najboljih Apple maps opcija, koje Google mape nemaju.

1. Flyover mode

Foto: Pixabay.com

Jedna od najboljih opcija Apple Maps-a je Flyover mode. Ona vam omogućava virtuelnu turu grada, tako da izgleda kao da letite kroz grad.

Ova opcija je dostupna za više stotina svetskih gradova. Koristi se tako što u polju pretrage ukucate grad koji želite i ukoliko je ova funkcija dostupna za traženi grad, dobićete ponuđenu Flyover opciju u odeljku sa informacijama. Možete da se krećete kroz ulice, pomerate se kao da letite kroz grad ili ga posmatrate iz pričije perspektive.

2. 3D navigacija

Kada je u pitanju navigacija, 3d prikaz okruženja može da pomogne u orjentaciji i snalaženju.  Apple Mape omogućavaju trodimenzionalan prikaz grada dok je navigacija uključena, bez dodatnih podešavanja. Sve što je potrebno je da zumirate deo rute koji vas interesuje, da biste dobili prikaz zgrada i okruženja. Kod Google Maps-a najblize ovoj funkciji predstavlja Satellite view.

3. Aerodrom mape

Obe aplikacije su veoma korisne kada je puitanju snalazenje na aerodromu. Google Mape pruzaju informacije o guzvama na terminalima, medjutim Apple  je otisao korak dalje. Apple mape pružaju više dostupnih informacija o aerodromima, kao i određene filtere za plasiranje samo onih informacija koje vas zanimaju. Na taj način možete da odaberete filter za Termilane,check-in, preuzimanje prtljaga, najbliže prodavnice hrane i pića, restorane itd.

4. Vremenska prognoza

Foto: Pixabay.com

Još jedna pogodnost Apple mapa u odnosu na Google, predtsavlaju informacije o vremenskim uslovima. Pored vremenske prognoze gradova koje odaberete, Apple mape vam omogućavaju praćenje uslova pojedninih regija, naselja i manjih teritorijalnih celina u okviru samog grada.

Pruža listu trenutne temperature I vremenskih uslova u vidu male ikonice  u donjem desnom uglu mape, pa možete pritisnuti na ikonicu za više informacija kao što je vremenska prognoza za narednih pet sati ili da se direktno povežete sa aplikacijom Weather app , za više informacija.

5. Transport

Ova opcija pogodovaće onima koji često putuju i koji su konstantno u pokretu. Za razliku od Google Maps aplikacije, koja je direktno povezana sa Uber-om, Apple kao opciju nudi i Lyft aplikaciju, u drzavama u kojima su dostupne ove usluge. Kada ukucate direkcije u Apple mapama, pritisnite Ride dugme u donjem desnom uglu kako biste videli koja su vozila najbliža i na raspolaganju u datom momentu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA