Google: Izvinite, i naše mape greše!

Servis Google Maps je juče napravio grešku koja je ubrzo potom ispravljena i trg je ispravno nazvan Trg Teodora Hojsa, po prvom predsedniku posleratne Zapadne Nemačke, rekla je portparolka Googla Lena Vagner

  • 3

Kompanija Google izvinila se zbog toga što je na svoju mapu greškom ucrtala jednu raskrnicu u Berlinu kao Trg Adolfa Hitlera, što je bio naziv koji je taj skver imao u doba nacista.

Servis Google Maps je juče napravio grešku koja je ubrzo potom ispravljena i trg je ispravno nazvan Trg Teodora Hojsa, po prvom predsedniku posleratne Zapadne Nemačke, rekla je portparolka Googla Lena Vagner.

U saopštenju Googla se navodi da je u ovom slučaju greškom neko odobrio promenu naziva trga, što je servis ispravio odmah pošto je greška uočena.

Samo tokom nekoliko sati juče je na mapama Googla moglo da se vidi pogrešno navedeno ime berlinskog trga.

Veliki broj ulica i trgova nosio je Hitlerovo ime u vreme njegovog režima od 1933. do 1945. godine.

Raskrsnica se nalazi u Zapadnom Berlinu, na saobraćajnici koja je prema nedovršenim planovima o obnovi i novom izgledu grada trebalo da povezuje istočni i zapadni deo Berlina.

(Telegraf /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    11. januar 2014 | 16:26

    Haha greska kako da ne

  • ICA CZV

    12. januar 2014 | 01:10

    Xe xe,nije ovo nikakva greska dobro ste vi napisali... “Mozda ste vi pogresili broj,al' ste dobili onoga,koga ste trazili“

  • Drragi

    11. januar 2014 | 14:28

    Ma kakva greska. Probni balon, nanu vam fesisticku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA