Naleteo sam na BOMBU usred Zagreba i imao sam samo pola sata da je DEAKTIVIRAM (FOTO) (VIDEO)

Odmah na samom početku da vam kažemo da, srećom, nije bila u pitanju prava bomba, već realna simulacija iste

  • 0

Na Reboot InfoGamer sajmu video-igrica u Zagrebu, naišli smo na jednu veoma zanimljivu stvar. U pitanju je Mind Blowing Box igrica koja na realan i zanimljiv način simulira tempiranu bombu, odnosno njenu deaktivaciju.

Gejming industrija već sada zarađuje duplo više od muzičke i filmske zajedno, a gejmeri će uskoro i na Olimpijadu!

Mind Blowing Box je već osvojila veliki broj nagrada zbog svog zanimljivog gejmpleja.

Kako se igra?

Jedan igrač, operater, zadužen je za deaktiviranje "bombe". Drugi igrač, instruktor, ne može da vidi "bombu", ali ispred sebe ima priručnik koji objašnjava tačno koje korake je potrebno preduzeti kako bi se ona deaktivirala.

Posao instruktora je da pruži precizna uputstva operateru kako da deaktivira bombu, pre nego što ona "eksplodira", odnosno pre nego što istekne vreme.

Tvorac ove zanimljive igre je Marko Valjavec iz Hrvatske.

U pauzama između partija i gomile ljudi koji su u redu čekali kako bi isprobali ovu interesantnu igru, popričali smo na kratko sa Markom koji nam je otkrio da je on potpuno sam napravio ovu igru.

Foto: Telegraf.rs

- Ideju za Mind Blowing Box dobio sam od kompjuterske igre drugog proizvođača koji je napravio sličnu stvar, samo u digitalnom obliku, odnosno video-igricu. Ja sam odlučo da isto to napravim, samo u fizičkom obliku, odnosno da igrači imaju utisak da zaista deaktiviraju pravu bombu - ispričao nam je Marko.

Igrači imaju ograničeno vreme za rešavanje svih zadataka koje je Marko postavio kako bi se bomba deaktivirala.

- Svaka igra se sastoji od nekoliko različitih modula od kojih svaki ima svoju logiku i način rešavanja - dodao je Marko.

Foto: Telegraf.rs

To zapravo znači da se Mind Blowing Box sastoji od nekoliko različitih zagonetki koje igrači moraju da reše u što kraćem roku.

Svaki put kada se igra pokrene, svi zadaci su nasumični, pa nema ponavljanja i igrači jako teško mogu da nauče kompletne zadatake napamet.

Foto: Telegraf.rs

Mozgalice se sastoje od računanja, pamćenja, poređenja, morzeove azbuke... "U zavisnosti od toga na koji način igrači pristupe rešavanju zadatka, takav će biti i krajnji ishod, odnosno da li će uspeti da deaktiviraju eksplozivnu napravu ili ne", dodao je Valjavec.

Marko sada trenutno pokušava da putem "crowdfunding" kampanje na sajtu Indiegogo prikupi sredstva kako bi svoju ideju mogao da proširi i pokaže većem broju ljudi.

Foto: Telegraf.rs

Trenutno je proizvodnja svake od ove igre prilično skupa i kompleksna, jer se sve pravi ručno, ali se Marko nada da će uspeti da prikupi dovoljno novca kako bi Mind Blowing Box ušao u masovnu proizvodnju.

Kako izgleda igranje i deaktivacija Markove "bombe" možete pogledati u videu u nastavku na 3.39 minutu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA