Evo koliko je zaista glasan internet (VIDEO)

U kratkom trejleru "Internet Machine" možemo pogledati tehnologiju koja stoji iza interneta koju mi kao korisnici retko imamo priliku da vidimo. Video je napravio režiser i dizajner Timo Arnal u jednom data centru u Španiji

  • 2

Novi projekat režisera i dizajnera Timo Arnala, pod nazivom "Internet Machine", predstaviće gledaocima jedan data centar u kojem se skladiše podaci na internetu. U pitanju je španska kompanija Telefonica, a u video klipu koji traje šest minuta ljudi će videti  i čuti kako se ovi podaci čuvaju.

Iako zvuk u klipu možda deluje umirujuće, ova mesta su u stvarnosti sve sem toga. Zamislite zvuk ventilatora u vašem računaru, a zatim ga pojačajte za 20 puta. U ovim prostorijama se nalazi na hiljade ovakvih uređaja pa samo možemo da pretpostavimo kako to zvuči u realnosti.

- U ovom filmu želeo sam da vidim šta leži iza mita o "cloud-u", i istražiti kako infrastruktura interneta zaista izgleda. Čini mi se da je veoma važno da možemo vidimo i čujemo energiju koja se koristi za napajanje ovih mašina, ali i povezanih sistema koji služe za bezbednost i hlađenje kako bi sve funkcionisalo kako treba - izjavio je tvorac klipa, Timo Arnal.

Projekat je deo "Big Bang Data" tehnološke izložbe koja je otvorena 9. maja i trajaće do 26. oktobra u Barseloni.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA