NEMA VIŠE POZNATOG ČETA: MSN Messenger nakon 15 godina odlazi u istoriju

Popularni MSN Messenger pojavio se 1999. godine i tada je bio jednostavan servis za razmenu poruka. Kasnije, sa razvojem tehnologije dodate su opcije za razmenjivanje fotografije, brojne igre, ali i video pozivi

  • 5

Jedan od najpoznatijih, i svojevremeno najpopularniji proizvod kompanije Microsoft, Windows Live Messenger (MSN), u oktobru će i zvanično postati istorija. Softverski gigant će krajem sledećeg meseca i korisnicima u Kini, koji ga jedini u svetu još uvek aktivno koriste, ukinuti ovaj servis, koji je svakako obeležio jedan period interneta.

Originalno poznat kao MSN Messenger, on se pojavio 1999. godine, a za većinu korisnika ugašen je 2013. godine, kada je Microsoft kupio Skype.

Kina je poslednja zemlja u kojoj on funkcioniše kao takav, ali je iz Microsoft-a stigla vest da će i u toj zemlji ovaj proizvod biti ugašen 31. oktobra.

Kada je predstavljen, MSN je bio vrlo jednostavan servis za razmenu poruka, a tek kasnije, sa razvojem tehnologije dodate su opcije za razmenjivanje fotografije, video pozive i brojne igre. Namera Microsofta bila je da porazi tadašnje popularne servise AIM i ICQ.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA