VELIKA PLJAČKA NA INTERNETU: Hakeri maznuli bitkoine u vrednosti od 5 miliona dolara!

Status Bitkoina je već bio ozbiljno narušen, posle gubitka od skoro pola milijarde dolara japanske berze Mt. Gox, kada su hakeri ugasili ovu firmu i srušili vrednost bitkoina sa skoro 1.000 dolara na sadašnjih 270

  • 5

Jedna od najvećih krađa bitkoina!

Hakeri su baš "čestitali" Novu godinu Bitstampu, slovenačkoj berzi za Bitkoine, pošto su im 4. januara upali na sajt i oteli oko pet miliona dolara u ovoj valuti. Bitstamp je posle ovog napada prekinuo rad.

Prema poruci sa svoje internet stranice, u Bitstmpu su primetili da je jedan od njihovih operativnih delova kompromitivan 4. januara, i da je ukradeno oko 19.000 bitkoina (oko pet miliona dolara, jedan BTC vredi oko 270 dolara).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Predstavnici kompanije su napisali da je veći deo njihovih fondova na "hladnom čuvanju", na mašinama koje nisu povezane na internet, i da je izgubljen samo delić BTC koji se koriste za česte transakcije. Bitstamp je zamolila svoje mušterije da ne ostavljaju depozite na prethodno poznate adrese, kako bi se izbegli dalji gubici.

U Bitstampu su takođe rekli da su svi računi mušterija zaštićeni i da niko neće biti oštećen. Šef Bitstampa Nejc Kodrič izvinio se mušterijama preko Tvitera: "Moje najdublje izvinjenje onima koji su oštećeni zbog trenutne suspenzije naših usluga".

Status Bitkoina je već ozbiljno narušen, posle gubitka od skoro pola milijarde dolara japanske berze Mt. Gox, kada su hakeri ugasili ovu firmu i srušili vrednost bitkoina sa skoro 1.000 dolara na sadašnjih 270.

(Telegraf.rs / AppyGeek)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA