NAPAD NA FACEBOOK I INSTAGRAM: Evo ko je jutros srušio ove društvene mreže

Svi korisnici koji su u vremenu između 7.15 i 8.15 pokušavali da pristupe pomenutim sajtovima, dobijali su poruku izvinjenja, kao i informaciju da se uveliko radi na otklanjanju problema

  • 9

Društvene mreže Facebook i Instagram ovog jutra bile su van funkcije oko sat vremena. Svi korisnici koji su u vremenu između 7.15 i 8.15 pokušavali da pristupe pomenutim sajtovima, dobijali su poruku izvinjenja, kao i informaciju da se uveliko radi na otklanjanju problema. Mobilne verzije sajtova i aplikacija su takođe bili "offline".

Razlog pada popularnih sajtova je najverovatnije napad hakerske grupe pod imenom "Lizard Squad". 

Hakerska grupa koja je u ponedeljak napala sajt "Malaysia Airlines-a", preuzela je odgovornost za to što su društvene mreže bile van funkcije, što potvrđuje i njihov tvit.

Korisnici su sigurno odahnuli kada su videli da se najpopularnije društvene mreže vraćaju u "život". Sa druge strane, za ovo kratko vreme na Twitter-u su haštagovi #facebookdown, #ThingsIDidWhenFacebookWasDown, #RIPFACEBOOK, #RIPINSTAGRAM postali neverovatno popularni.

Pored Facebooka i Instagrama, hakerska grupa "Lizard Squad" hakovala je i popularnu aplikaciju za upoznavanje Tinder, kao i Hipchat.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    27. januar 2015 | 09:30

    Ufff dobro je. Zvao sam 20 ljudi i svima je isto bilo. Zamalo lek za smirenje da popijem, cak sam i poliviju zvao. Napravio sam neke mocne fotke i nisam mogao da ih sharujem, verovatno sam propustio dosta lajkova za njih.

  • boca

    27. januar 2015 | 10:40

    Jaka stvar!! Bas mi je zao pacenika sto ne mogu na fb.

  • BigFoot

    27. januar 2015 | 09:39

    Zamisli samo te panike kad su shvatili da ne mogu da se uloguju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA