OVO MORATE DA ZNATE: 8 trikova koji će vam olakšati surfovanje na Google-u

Svakodnevno "guglujemo", ali pretraživanje je mnogo lakše kada osim klika na "search" koristite neke trikove

  • 5

Osim što vam omogućava da nađete na internetu bilo šta što vas zanima, Google-ov pretraživač se trudi i da vam uz određene komande prekrati potragu za informacijom.

Ovo su neke od njih:

1. Pretragu različitih izraza često nam otežava to što ne možemo da se setimo svih reči. Caka kojom ćete rešiti ovaj problem, posebno kada pokušavate da nađete reči pesme koja vam se dopala, je da umesto one koja vam nedostaje ukucate zvezdicu.

2. Kod višeznačnih pojmova, izbegnite da vam se među rezultatima pretrage nađu oni koji vas ne zanimaju. To ćete postići jednostavnim kucanjem minusa, nakon termina za kojim tragate. Na primer, ako želite da čitate o svojoj omiljenoj životinji jaguaru, ali ne i da vam pretraživač ponudi stranice o istoimenom automobilu, jednostavno ukucajte "jaguar -car".

3. Ako vas zanima šta je o nečemu pisao tačno određen sajt, eliminišite sve ostale rezultate tako što ćete to i naznačiti. Ukoliko vas interesuju svi članci Telegrafa u kojima se pominje Google, u "search" ukucajte: Google: Telegraf.

4. Kada ne možete da se odlučite između dva jela, dozvolite da vam pomogne Google tako što će vam otkriti njihovu nutritivnu vrednost. Ako pretražite "pizza vs. burger", saznaćete, između ostalog, šta je kaloričnije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

5. Ukoliko vam je nekad, iz nekog razloga, zatreba iskrivljen ekran, zapamtite da sledeći put možete sebi da ispunite želju pretraživanjem reči "tilt", ali nemojte koristiti navodnike.

6. Još jednu zabavnu mogućnost Google pretraživača otkrićete ako budete izguglali "Atari Breakout", takođe bez navodnika. Označite pretragu slika i sačekajte par sekundi, ali ako ste na poslu, pazite da vam ne naiđe šef.

7. Google umesto vas može i da donosi odluke. Kada ste neodlučni, u baru za pretraživanje pritisnite mali mikrofon na desnoj strani i izgovorite "flip a coin" ili "heads or tails" (glava ili pismo) i otklonite svoju nedoumicu.

8. Na isti način možete da dobijete i malo nežnosti. Sve što treba da kažete Google-u jeste jedno "I love you". Potrudite se da budete sami u prostoriji.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor:time.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    2. februar 2015 | 23:18

    Sta se desi sa " flip the coin" i "I love you" .Meni se nista nije pokazalo kada sam izgovorio samo je odradio pretragu,koristim android na tel.

  • Kokii

    6. februar 2015 | 03:57

    Знам то и без вас!!!

  • SFM

    3. februar 2015 | 09:23

    1 trik koji ce vam olaksati surfovanje - ne koristitie Google. Problem resen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA