ZABORAVITE NA ŠIFRE: Na Google ćemo se prijavljivati preko mobilnog telefona (FOTO)

Pored problema sa zaboravljanjem lozinki, nova opcija će povećati i sigurnost

  • 3

Google je svojim novim potezom odlučio da klasične lozinke pošalje u prošlost. Naime, internet gigant trenutno testira metodu prijavljivanja korisnika na Google naloge putem njihovih mobilnih telefona, što znači da više nećemo morati da se mučimo i pamtimo šifre.

DA LI STE I VI OVO PRETRAŽIVALI? Pogledajte šta je svet najviše guglao u 2015. godini!

Vlasnik Androida, Rohit Raul, dobio je poziv da testira novu opciju, a nakon toga je objavio nekoliko fotografija kako ceo proces izgleda.

Jednom kada korisnik autorizuje svoj mobilni uređaj, on će prilikom sledećeg prijavljivanja Google naloga na telefonu dobiti notifikaciju. Uređaj mora da ima zaštitu prilikom otključavanja jer je to neophodno da biste odobrili ili odbili zahtev za prijavljivanje.

Google putem e-maila objašnjava korisnicima kako da deaktiviraju ovu opciju ukoliko izgube telefon.

Foto: Reddit/rp1226 Foto: Reddit/rp1226

- Pozvali smo mali broj ljudi da isprobaju novu opciju za prijavljivanje na Google naloge bez lozinki. Dani su odbrojani šiframa kao što su "pizza", "password" i "123456" - izjavio je portparol Google-a.

Pored problema sa zaboravljanjem lozinki, nova opcija će povećati i sigurnost.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirzet Suljkanović

    23. decembar 2015 | 17:43

    Ovo je super vijest, evo da dam svima savjet što se tiče šifri tj. lozinki, najbolje je da ih zapisujemo u jednoj sveski ili rokovniku i svaki put kad se desi da zaboravimo lozinku možemo se podsjetiti tako što ćemo je pronaći u svom rokovniku ili sveski gdje smo je zapisali, veliki pozdrav.

  • boromir

    25. decembar 2015 | 11:09

    Losa ideja. Prvo - sta ako je telefon zarazen nekim malverom? Drugo - ko god ima pristup telefonu,ima pristup svemu sto vi radite. Sta je problem napraviti sifru od 8-12 slova sa brojevima ,znakovima ,zapamtiti i zapisati negde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA