Internet pretraživači koji će skinuti Google Chrome sa trona (FOTO) (VIDEO)

Ukoliko vam se ne dopada to što Google Chrome koristi jako puno RAM memorije prilikom rada ili vas jednostavno brinu problemi sa privatnošću, četiri internet pretraživača koji se nalaze u nastavku mogli bi da budu odlična zamena

  • 4
Chromebook, racunar, laptop Foto: pixabay.com

Iako Google Chrome zauzima više od 60 odsto tržišta, mesta za druge internet pretraživače ipak ima, naročito kada se u obzir uzme koliko je Chrome "gladan" za RAM memorijom. Mnoge takođe brinu i problemi sa privatnošću koji dolaze sa korišćenjem Google-ovih proizvoda, a ukoliko i vi spadate u neku od navedenih grupa korisnika, četiri internet pretraživača u nastavku mogla bi da se pokažu kao prilično dobra zamena.

Za ove TAJNE OPCIJE na Google Chrome-u sigurno NISTE NI ZNALI, a mnogo će vam POMOĆI!

Vivaldi

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

Za one koji vole da svoj internet pregledač prilagode sebi, nekoliko meseci star Vivaldi predstavlja odlično rešenje. Kada ga prvi put otvorite, moći ćete da birate između šest načina prikazivanja sadržaja, četiri pozicija za tabove i osam pozadinskih slika za vašu početnu stranicu. Sve što možete da zamislite je podesivo, od zabrane učitavanja fotografija do skraćenica na tastaturi.

Negativne strane su da neke ekstenzije na koje ste navikli u Chromeu neće raditi i da mobilna verzija trenutno ne postoji.

Opera

Foto: Opera.com Foto: Opera.com

Praktično prastar prema modernim standardima, Opera je odlična alternativa iako će korisnicima Chromea biti dosta poznata. Opera je izgrađena na Blinku, kao i Chrome i Vivaldi, ali ono što Operu čini primamljivom alternativom je pregršt opcija koje stavljaju vašu privatnost na prvo mesto. Blokiranje oglasa je automatsko, a ovaj pretraživač uskoro bi trebalo da nudi i VPN klijenta kojem pristupate jednim klikom.

Negativna strana prelaska na Operu je da promena neće biti toliko osetna, ali ako vrednujete svoju privatnost i želite sigurnost koju nudi VPN, pređite na Operu.

Brave

Budući da je Brave trenutno u fazi beta testiranja, teško je reći da li će po izlasku biti prava alternativa drugim internet pretraživačima. Brave će svoj uspeh pokušati da zasnuje na vašem odnosu prema oglasima, blokirajući one koji vam smetaju i prikazivanjem onih koje želite.

Braveov osnivač Brendan Ejh tvrdi da će njegov pretraživač biti dva do četiri puta brži od drugih mobilnih pregledača i 50 odsto brži od drugih desktop varijanti. Brave se očekuje krajem leta.

Microsoft Edge

Foto: Microsoft Foto: Microsoft

Uprkos čestim osporavanjima i činjenici da je jedna od najvećih meta šale, Internet Explorer je još uvek jedan od najpopularnijih pregledača na svetu. Njegova nova verzija, nazvana Edge, je brza i efikasna, a korisnike će naročito obradovati činjenica da bateriju smartfona troši sporije od Chromea i Firefoxa. Edge možda je malo oskudan sa sadržajima, ali to ne bi trebalo da vas odvrati od upotrebe ovog pregledača.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: wired.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    11. jul 2016 | 15:54

    Po mom mišljenju je firefox najstabilniji i najbrži, mane su što chrome dodatci ne rade sa njim i to što zauzima previše ram memorije čak i kada je zatvoren.

  • Bzvzz

    13. jul 2016 | 11:32

    Dolphin je majka za sve njih.. Jedini browser za android telefone koji podrzava flashplayer..

  • Da li postoji

    12. jul 2016 | 09:48

    Pretraživač osim stare Opere koji ima bookmarkse u side bar- u,ostali nude neke ekstenzije koje su bez veze?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA