≫ 

OVO JE PRVI SAJT NA SVETU: Pogledajte šta NIJE imao, a bez toga danas ne možemo (FOTO)

- Bilo je frustrirajuće to što su se različite informacije nalazile na različitim kompjuterima i morali ste se uvek i iznova prijavljivati da biste im pristupili. Pitao sam se zar ne postoji drugi način povezivanja i deljenja informacija, neki imaginarni sistem koji ih sve povezuje. I tako je nastala prva internet stranica - kaže Tim Berners Li

  • 0

Prvi web-sajt najpravljen je 1990. godine u laboratoriji Evropske organizacije za nuklearno istraživanje (CERN) i kreirao ga je Britanac Tim Berners Li.

GOOGLE CHROME ĆE SE 6. DECEMBRA DRASTIČNO PROMENITI: Svi koji ga koriste, ovaj tekst MORAJU da pročitaju!

Berners Li je izumeo World Wide Web, skraćeno WWW sistem koji omogućava povezivanje, sortiranje i pregledanje svih vrsta sadržaja.

Kada je Berners Li napravio prvu web stranicu, "internet" je bio grupa statičkih dokumenata koje su uglavnom koristile odbrambene strukture i akademske institucije.

Printskrin: info.cern.ch Printskrin: info.cern.ch

Njegov predlog je trebalo da omogući lako pretraživanje i deljenje elektronskih dokumenata.

- Bilo je frustrirajuće to što su se različite informacije nalazile na različitim kompjuterima i morali ste se uvek i iznova prijavljivati da biste im pristupili. Pitao sam se zar ne postoji drugi način povezivanja i deljenja informacija, neki imaginarni sistem koji ih sve povezuje. I tako je nastala prva internet stranica - kaže Berners Li.

Printskrin: info.cern.ch Printskrin: info.cern.ch

Kao što verovatno i sami vidite, prvi web-sajt nije imao nikakve fotografije, video-snimke niti animacije, a to su stvari koje danas ima gotovo svaki sajt.

Prvu web-stranicu možete pronaći OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA